Deel dit artikel
-

Gratis navigatie voor iPhone-bellers bij T-Mobile

T-Mobile geeft gratis navigatie weg van Navigon, waarvoor geen dataverbinding nodig is. Voor aanvullende diensten moet wel worden betaald.

De turn-by-turn navigatie-app, MobileNavigator, van Navigon is gratis voor T-Mobile klanten met een iPhone. Extra diensten, als live verkeersinformatie en aanvullende kaarten van andere Europese landen, kosten wel geld.

Navigon wil het concept van gratis onboard navigatie langzaam aan in alle Europese landen uitvoeren. Eerder werd eenzelfde strategie al toegepast in Oostenrijk, Duitsland en Hongarije. Met aanvullende diensten en een bedrag van T-Mobile voor deze samenwerking, wil het bedrijf geld verdienen.

Navigatiefabrikanten moeten andere manieren zoeken om extra inkomsten te genereren, bijvoorbeeld door het aanbieden van extra betaalde features, nu andere spelers steeds vaker gratis navigatiesoftware aanbieden.

Zo bieden zowel Google als Nokia een gratis navigatiedienst aan. Hier moest het Nederlandse TomTom eerder al de klappen van opvangen op de beurs.

Voor Googles dienst is wel een internetverbinding nodig, voor die van Nokia, Ovi Maps, niet. Met de applicatie van Navigon hoeft ook geen dataverbinding gebruikt te worden in Nederland.

Het gratis pakket van MobileNavigator biedt naast standaard navigatie ook voetgangersnavigatie. Voor 3D navigatie moet betaald worden, net als verkeersinformatie en text-to-speech. Dit laatste zit wel gratis in bijvoorbeeld Googles dienst.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen

Ik heb het net geinstallerd maar je kunt er niks mee. Een Iphone heeft geen gps, de applicatie kan dus alleen simulaties afspelen. Nutteloos.

Ben

Dan heb je een minimaal 3jaar oude iPhone. Tegenwoordig heeft de iPhone dit wel!g1: neeg2: nee3G: ja3Gs: ja4: ja

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond