Deel dit artikel
-

“Groei 3G aanzienlijk lager dan verwacht”

De totale omzet van derde-generatie mobiele telecomdiensten zal vijftien procent lager uitvallen dan de markt nu verwacht. Dat zou blijken uit onderzoek van 'business intelligence provider' World Markets Research Centre (WMRC). De belangrijkste reden voor de lagere omzet zou zijn dat minder mobiele bellers dan verwacht de overstap maken naar een 3G-toestel.

WMRC zegt zich voor de voorspellingen te baseren op een dagelijkse analyse van de positie van 3G-markten in West-Europa en Japan. De recente voorspellingen hebben betrekking op de komende vijf jaar. Aan het eind van die periode zullen er volgens WMRC 84,1 miljoen abonnees op 3G-diensten zijn, die tezamen voor een omzet zorgen van 36,3 miljard Amerikaanse dollar uit traditionele gespreksdiensten, SMS, multimedia messaging, infotainment en internettoegang. Dat is vijftien procent minder dan de 42,3 miljard dollar die vorig jaar door UMTS Forum en Telecompetition werd voorspeld.

WMRC zegt dat over vijf jaar 27 procent van alle mobiele bellers een 3G-toestel zal hebben, dat is eenderde minder dan huidige verwachtingen, die uitgaan van veertig procent. De oorzaak van de lagere verwachtingen zou gelegen zijn in een gebrek aan enthousiasme onder consumenten over de nieuwe infotainmentdiensten en de geboden mobiele internettoegang. Daarom verwachten de onderzoekers van WMRC dat het leeuwendeel van de omzet ook de komende jaren zal komen uit gespreksdiensten en SMS.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond