Deel dit artikel
-

Groei e-book verkoop stagneert

De groei in e-bookverkoop stijgt minder hard dan verwacht, maar het aandeel fysieke boeken dat via internet is verkocht groeide de afgelopen periode juist met 3,4 procent. Dat blijkt uit het nieuwe boekenbarometer en e-bookbarometer van CB.

Het aantal beschikbare e-booktitels stijgt flink voor uitleen (bibliotheken): een plus van 6.180 ofwel 68 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Hoewel er nog te weinig omzetcijfers beschikbaar zijn over e-bookabonnementen, ziet men ook daar het aantal beschikbare titels stijgen: met 5.769 ofwel 67 procent.

Voor e-books geldt dat in het prijssegment 8 tot 9,99 euro het grootste aantal is verkocht. Voor fysieke boeken zijn het prijssegment 12,50 tot 14,99 en 17,50 tot 19,99 euro het meest omvangrijk. De gemiddelde prijs van een e-book daalt bovendien nog steeds.

Het genre romantiek is naar verhouding beter vertegenwoordigd in de e-bookafzet dan in de afzet van fysieke boeken. Voor het fysieke boek geldt dat fictie, kinderen en Young Adult het sterkst vertegenwoordigd zijn. De afzet van het fysieke boek laat in genres een bredere spreiding zien, dan de afzet van e-books.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond