Deel dit artikel
-

Omzetontwikkeling Twitter positief, groei gebruikers valt tegen

Twitter zag zijn omzet in het derde kwartaal met 14 procent toenemen tot 936 miljoen dollar. Dat kwam vooral door het herstel van de advertentiemarkt. De winst ging echter omlaag, van 37 miljoen naar 29 miljoen.

De advertentieverkoop steeg 15 procent naar 808 miljoen dollar. Nog eens 128 miljoen kwam van licenties. De internationale omzet steeg 18 procent naar 424 miljoen.

Het aantal dagelijkse actieve gebruikers steeg vergeleken met vorig jaar fors, met 29 procent, naar 187 miljoen, maar beleggers hadden gehoopt dat er het 195 miljoen zouden worden. Netto zijn er ten opzichte van het voorgaande kwartaal slechts 1 miljoen bijgekomen.

Twitter kan nog niet zeggen in hoeverre de verkiezingen het adverteerdersgedrag zullen beïnvloeden.

Topman Jack Dorsey, met Bin Laden-achtige baard, werd gisteren nog stevig verhoord in de Amerikaanse Senaat.

De voorzitter van het Senaatscomité wil paal en perk stellen aan mogelijke censuur door Twitter, Facebook en Google door Sectie 230 aan te passen. Deze wet is in 1996 vastgelegd en moet de vrijheid van meningsuiting beschermen.

‘Wie in vredesnaam heeft u verantwoordelijk gemaakt voor wat de media mogen berichten en de Amerikanen mogen horen’, fulmineerde senator Ted Cruz Dorsey, de topman van Twitter.

Het sociale medium heeft zich niet geliefd gemaakt bij de Republikeinen door commentaar te plaatsen bij tweets van president Trump.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond