Deel dit artikel
-

Groeigeld voor Myngle

Het internationale ‘Skype-taleninstituut’ Myngle uit Amsterdam sluit de eerste financieringsronde af. Investeringsbedrijf HenQ en enkele particulieren nemen een minderheidbelang in de startup van voormalig eBay-medewerkers.

Volgende week sluit Myngle naar verwachting de eerste externe financieringsronde af. Een aantal investeerders zegde gezamenlijk toe een deel van de aandelen te verwerven voor 800.000 euro. Hoeveel procent eigendom ze daarmee krijgen is niet bekend gemaakt.

"Nu kunnen we de business echt op gaan bouwen", aldus Egbert van Keulen. Hij begon het bedrijf samen met Marina Tognetti. Beiden werkten afgelopen jaren voor eBay.

Van een Renault naar een Mercedes

Myngle is het best te zien als een site van vraag en aanbod. Er worden geen goederen aangeboden, maar taalcursussen. Internetters die een taal willen leren of willen doceren geven zich op bij de site. De student zoekt een docent die het beste bij zijn taalwensen en portemonnee past en gaat in zee met die persoon. Iedereen kan zich aanmelden op de site.

De communicatie tussen docent en student verloopt via Skype, zowel via de belsoftware als een virtueel klaslokaal.. De betalingen geschieden via Paypal. Myngle voorziet zijn docenten van speciaal voor hen ontworpen lesmateriaal. Die kennis is afkomstig van twee andere oprichters van het bedrijf. Zij hebben een verleden bij taalinstituut Berlitz.

Van Keulen: "We gaan de financiering gebruiken voor marketingdoeleinden. Eerst gaan we echter de site verbeteren, zowel aan de voor- als achterkant. Het is nu een Renault 4, maar het moet een goede Mercedes worden." Van Keulen was operationeel verantwoordelijk voor eBay.nl en deed in die hoedanigheid veel ervaring op met effectief adverteren.

Oog op tweede financieringsronde

"Zonder enige vorm van betaalde reclame hebben toch 10.000 gebruikers zich bij Myngle ingeschreven. Dat zijn 8.000 studenten en 2.000 docenten."

Uit een bericht op het blog van Myngle blijkt dat er vraag is naar 120 talen. De meeste vraag is naar lessen Engels, gevolg door Frans, Spaans en Duits.

Het bedrijf verwacht tegen het einde van 2008 een begin te kunnen maken met de zoektocht naar een tweede financieringsronde. De eerste mogelijk belangstellenden daarvoor meldden zich vorige week al toen Myngle een startup-prijs won Benelux Venture Forum tijdens het Benelux Venture Forum.

Naast HenQ nemen ook Alexandre Almajeanu (die Voyagermoinscher.com verkocht), Renaud Amiel (voorheen Boston Consulting Group) en HenQ-commissaris Jelle Sipkema

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond