Deel dit artikel
-

Groeigeld voor zakelijk Facebook

De Amsterdamse startup Speakap heeft zo’n 900.000 euro bij Nederlandse privé-investeerders opgehaald. Daarmee wil men een sociaal platform bouwen waarop werknemers kunnen communiceren en samenwerken.

Speakap, dat maandag officieel gelanceerd wordt, heeft voor een deel dezelfde functionaliteiten als Facebook. Ook op Speakap kunnen gebruikers commentaren, video’s, foto’s en reacties achterlaten. Maar oprichters Patrick van der Mijl en Erwin van der Vlist hebben vooral zakelijke gebruikers op het oog. In plaats van het spelen van spelletjes en muziek kan men bijvoorbeeld uren registreren of klanten beheren. “Je kunt ons zien als een tegenhanger van SharePoint of Yammer,” zegt Van der Vlist tegen Emerce. “We merken dat veel bedrijven van dure Microsoft-licenties af willen. Ook hebben we een aantrekkelijk vormgeving die je zelden bij intranetoplossingen vindt.”

Het product wordt vanaf medio september in een gratis en betaalde versie aangeboden. Binnen de gratis versie kunnen bedrijven alleen een sociaal netwerk aanmaken. Wie het hele pakket wil, inclusief koppelingen met kantoorsoftware, betaalt maandelijks drie euro per gebruiker. Binnen het pakket kunnen derden betaalde productiviteitsapps aanbieden.

Erwin van der Vlist werkte voorheen bij Deloitte & Touche en zakenpartners Van der Mijl vervulde functies bij de Supermarktcentrale, De Boer Makelaardij en Bloemendaal Advies Groep.  In 2007 kwamen beiden op het idee van de dienst. Voormalige programmeurs van Hyves, Vakantieveilingen en Sanoma (Nu.nl) waren bij de ontwikkeling van het platform betrokken. Maandag wordt de webversie gelanceerd, daarna komen er apps voor iOS en Android.

Eind 2012 ontving de Amsterdamse clouddienst al een investering van 800.000 euro, wat het totaal op 1,7 miljoen euro brengt. Vijf Nederlandse privé-investeerders hebben inmiddels een belang in het bedrijf.

Voor de groei in Europa en daarbuiten is nog meer geld nog. Volgens onderzoeksbureau IDC is 81,8 procent van de 750 miljoen euro omzet in de enterprise socialnetworkingbranche nog afkomstig uit de Verenigde Staten. Het bureau verwacht dat deze sector in 2017 driemaal zoveel omzet.

Deel dit bericht

7 Reacties

Henny van der Pluijm

Leuk nieuws om de dag mee te beginnen!

Job Baart de la Faille

Je moet wel heel goed zijn wil je een serieuze optie zijn naar Podio.

Martijn

Wow, dit is totaal niet precies hetzelfde als LinkedIn!

Htb10

Het lijkt me moeilijk hier voet aan de grond te krijgen want er is al zo veel.Het tool hebben is vaak niet het issue maar het gebruik en de implementatie van het gebruik.
Blue Kiwi is ook al een enterprise platform dat voor deze doelgroep is gemaakt en dat is er al.

Edwin van de Bospoort

Ziet er strak uit, ben benieuwd wat het gaat brengen. Gewoon succes ook voor deze jongens (en meisjes!). En ja, er zijn al meerdere platformen, en dat betekent gewoon dat er markt is mensen. Nederland onderneemt 😉

Lars

@ Martijn, dan heb je echt niet goed gelezen.

Ik heb de jongens recent gesproken, en ben echt onder de indruk van het platform. Het ziet er nu al beter uit dan Yammer. Succes mannen!

Michel van Zessen

@Edwin, dat ben ik met je eens! Er is zeker een markt voor. Wij bouwen inmiddels platformen voor diverse leveranciers. Gezien de kosten hiervan, vind ik het bedrag wat opgehaald is al een hele prestatie op zich. Succes!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond