Deel dit artikel
-

Groot datalek bij Ticketcounter, ook hack bij InHolland

Gegevens van bezoekers van Diergaarde Blijdorp, Apenheul, Dierenpark Amersfoort en tientallen andere attractieparken liggen op straat. Kaartverkoper Ticketcounter wordt ook nog eens afgeperst voor 3 ton.

Een medewerker heeft per ongeluk gegevens ergens online neergezet waar dat niet moest. Daardoor waren de gegevens daar maandenlang (van 5 augustus 2020 tot 22 februari 2021) te vinden. De gegevens worden daarna te koop aangeboden op het darkweb.

Het betreft voornamelijk gegevens van mensen die via de website dagtickets hebben gekocht. Het lek kon zeer snel worden gevonden en is ook direct dichtgezet. Het verschilt per attractiepark om welke tijdsperiode het gaat. De dierentuinen hebben hun klanten via e-mail ingelicht over het datalek.

De hackers dreigen meer gegevens vrij te geven als niet 7 bitcoins, zo’n 3 ton, wordt betaald. Directeur Sjoerd Bakker van Ticketcounter is dat niet van plan.

De Volkskrant meldt dat de persoonsgegevens van mogelijk 56.000 studenten met een Inholland Moodle-account op een forum aangeboden. De gegevens zijn vorige week buitgemaakt bij een hack.

De data bevat mailadressen, woonadressen, telefoonnummers en versleutelde wachtwoorden.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond