Deel dit artikel
-

Grootschalige glasvezelaanleg KPN in Amsterdam

In Amsterdam krijgen 320.000 huishoudens de komende jaren een aansluiting op het glasvezelnetwerk van KPN. Wethouder Digitale Stad Touria Meliani van de gemeente Amsterdam en Willem Offerhaus, directeur Executive Relations & Strategic projects van KPN maakten de plannen bekend in het Eye Filmmuseum op de Promenadekade in Amsterdam-Noord.

KPN begint met de aanleg in de wijken Amsterdam-Buitenveldert (Noordelijk deel) en Amsterdam-Noord. Daarna zullen geleidelijk de andere wijken volgen.

Halverwege volgend jaar zullen de eerste huishoudens aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Op dit moment hebben ruim 90.000 huishoudens al een glasvezelaansluiting van KPN (Oosterparkbuurt, IJburg, Indische Buurt, De Aker, Nieuw Sloten en Osdorp).

KPN gaat het netwerk wijk voor wijk en straat voor straat aanleggen. Eerst wordt de beste aanlegroute bepaald. Dan volgen de graafwerkzaamheden en wordt de glasvezelkabel gelegd en in de woning gemonteerd. Bewoners worden hierover van tevoren geïnformeerd en we leggen samen met de bewoner vast wanneer we komen aansluiten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond