Deel dit artikel
-

Grootste zakenbanken samen in Bitcoin-technologie

Negen van ‘s werelds grootste zakenbanken omarmen een systeem waar de Bitcoineconomie op drijft: de blockchain, oftwel het grootboek dat alle transacties bijhoudt.

Het gaat om Barclays, Commonwealth Bank of Australia, State Street, RBS, BBVA, UBS, Goldman Sachs, JPMorgan en Credit Suisse. Ze spraken afgelopen week met elkaar af om gezamenlijke standaarden te ontwikkelen voor de blockchaintechnologie. Het kan daardoor makkelijker worden om vertrouwd waarde over te dragen.

Wanneer de banken een dergelijk gezamenlijk systeem in gebruik nemen kunnen ze makkelijker en sneller, zonder centrale autoriteit of bemiddeling, waarden aan elkaar overmaken.

De negen instanties werken samen met en overwegen te investeren in het New Yorkse bedrijf R3. R3 is een innoverend bedrijf in de financiële sector. Het helpt de banken met onderzoek, research, experimenten, design en en ontwerp van het blockchainsysteem.

Foto: Kumars’s Edit (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Guus van Knippenbergh

Een belangrijke nuancering is dat de banken de blockchain technologie omarmen en niet het blockchain systeem dat voor Bitcoin gebruikt wordt. Bitcoin als een currency hoeft hierbij ook niet gebruikt te worden, maar bijvoorbeeld Dollars of Euro’s. Grap is nu dat je geen bank hoeft te zijn om hiermee aan de slag te gaan. Laat staan een consortium. In feite kan iedereen deelnemen aan ‘the Internet of Value’, en is het feit dat velen, waaronder veel start ups, de blockchain technologie omarmen eigenlijk veel interessanter dan dat banken dat doen.

Erwin Boogert

Ja, zo is het. Bedankt voor de nuancering, Guus.

Jan

Precies wat Guus zegt. De titel klopt eigenlijk niet helemaal, het gaat om een blockchain technologie dus niet Bitcoin zelf.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond