Deel dit artikel
-

Half miljard voor Duitse opkoper Amazon-shops

De Duitse opkoper van Amazon-shops SellerX heeft een half miljard dollar groeigeld opgehaald bij investeerders en leners. Met dat geld wordt om te beginnen KW-Commerce gekocht, een winkel met acht miljoen klanten per jaar.

Gisterenmiddag maakte SellerX het nieuws van de mega-investering bekend. De kapitaalinjectie is een combinatie van geleend geld en cash voor aandelen. De ronde is geleid door Sofina en er komt geld van BlackRock, Victory Park Capital, een onderdeel van Abu Dhabi Investment Authority en de zittende investeerders.

De kapitaalinjectie is puur bedoeld om de overnamekas nog groter te maken. Daarmee krijgen de Duitsers simpelweg meer armslag dan concurrerende partijen die op dezelfde shops azen. Zodra een Amazon-verkoper aan boord is, is het praktisch ondoenlijk om naar een andere opkoper over te stappen.

Bedrijven als SellerX zoeken partijen die eigen producten verkopen op Amazon-achtige platformen. Na de overname hebben ze grotere inkoopkracht en kunnen efficiënter werken door operationele en technische zaken en marketingexpertise te delen.

Het net overgenomen KW-Commerce is een van de grootste private labels op Amazon. Het heeft een jaaromzet van honderd miljoen dollar, acht miljoen klanten en 22.000 eigen producten die in vier eigen magazijnen liggen opgeslagen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond