Deel dit artikel
-

Half miljoen voor freelancersplatform Fring

Zelf omschrijft Fring zijn diensten als een soort Airbnb voor de freelancersmarkt. Het bedrijf, dat zich richt op het ecosysteem rond digitale bureaus, krijgt een kapitaalinjectie voor groeiversnelling.

Een half miljoen euro steken Marc-Paul Brandt, Michiel van Hulst en de regionale ontwikkelingsmaatschappij OostNL in Fring. Eerstgenoemde was eerder betrokken bij eFocus/Valtech en Shopworks, Van Hulst bij Werkspot en Freshheads.

Eind vorige week maakten initiatiefnemers Edwin van de Bospoort and Stijn van Aert de investering bekend.

Zij stellen: “Frequent werken met freelancers draait vooral om één eenvoudige vraag: wanneer is de juiste freelancer beschikbaar? Veel bedrijven bedenken hiervoor hun eigen oplossingen. Freelancers moeten daardoor op tientallen plekken hun beschikbaarheid en profiel bijhouden. Tel daarbij op dat freelance opdrachten verspreid liggen over meerdere platformen én dezelfde vacature vaak aangeboden wordt door meerdere bemiddelaars. Hier is duidelijk ruimte voor disruptie en een andere aanpak.”

Freelancers kunnen op Fring aangeven wat hun expertise is, wanneer ze voor hoeveel uur beschikbaar zijn en ook voor wie. Bedrijven kunnen hen volgen en omgekeerd kunnen freelancers ook hun favoriete opdrachtgevers volgen om te zien of er nog klussen zijn.

Anders dan veel andere platformen is het jaar oude platform geen bemiddelings- maar een boekingsplatform. Opdrachtgevers klikken hun projectgroep binnen de kortste keren direct bij elkaar. Zij betalen het platform naar gebruik.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond