Deel dit artikel
-

Al half miljoen stemmen Website van het Jaar 2015

De stemronde voor de Website van het Jaar-verkiezingen 2015 gaat de laatste fase in. Met nog 2,5 nog week te gaan, zijn er een half miljoen stemmen ontvangen.

Op 28 september is de verkiezing voor de Website van het Jaar 2015 van start gegaan. Met zo’n één miljoen stemmen per jaar is deze verkiezing al vijftien jaar lang een van de grootste publieksverkiezingen van Nederland.

Tot en met 6 november kan het Nederlandse publiek haar stem uitbrengen op bijna 290 genomineerde websites.

In aanwezigheid van Nederlands grootste internetmerken wordt op 25 november, tijdens de Award Night in Amsterdam, bekendgemaakt welke websites door het Nederlandse publiek zijn verkozen tot de beste websites van 2015.

De locatie van de Award Night van dit jaar is de Beurs van Berlage in Amsterdam. De avond zal plaatsvinden op 25 november. De presentatie is in handen van Dirk Zeelenberg.

En de genomineerden zijn…
Wat zijn volgens het Nederlandse publiek de beste en populairste websites van 2015? Het publiek kiest in 24 categorieën zijn favoriet, welke onder andere beoordeeld worden op inhoud, navigatie en ontwerp.

In elke categorie zijn twee prijzen te winnen: de Beste en de Populairste Website van het Jaar. De ‘Beste Website’ is de site met de hoogste score op kwalitatieve kenmerken. De ‘Populairste Website’ is de site met de meeste stemmen. De overall winnaar is de website met de beste relatieve beoordeling en mag zich ‘Dé Website van het Jaar’ noemen. De volledige lijst met genomineerden van 2015 is te vinden op websitevanhetjaar.nl.

De grootste online verkiezing
De verkiezing wordt dit jaar voor het vijftiende achtereenvolgende jaar uitgevoerd door analytics en insights leverancier MetrixLab in samenwerking met Emerce.

De verkiezing wordt naast Nederland ook gehouden in Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, India, China en Brazilië. Winnaars in 2014 waren onder andere Tweakers, Apple, funda.nl, Feyenoord, Zoover, Buienradar en Body & Fitshop.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond