Deel dit artikel
-

Half Nederland kijkt ‘Wie is de Mol?’ online achteraf

‘Wie is de Mol?’ is een kijkcijferkanon op internet, want bijna de helft van alle kijkers ziet nieuwe afleveringen online in de dagen na de oorspronkelijke tv-uitzending. Live televisie over de volle breedte, zo laten cijfers van SKO zien, trok in januari tien procent minder kijkers dan het jaar ervoor.

Twee miljoen mensen zagen de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ‘Wie is de Mol?’ achteraf via internet (PDF). Dat is net niet de helft, want SKO noteerde in totaal 4,1 miljoen kijkers. Een jaar geleden lag het online percentage net iets boven de vijftig procent.

De meest recente cijfers van Stichting Kijkonderzoek laten zien dat ‘een avondje tv kijken’ niet meer bestaat. In totaal werden 205 minuten voor het televisiescherm doorgebracht in januari 2020. Vijftien procent van die kijktijd, of: dertig minuten, ging naar alternatieve zenders als NPO Start, NLZiet en Netflix.

In januari 2020 bedroeg de gemiddelde kijktijd naar televisiezenders over de gehele dag 162 minuten. Ee jaar eerder was dit 177 minuten.

Foto: Lua Pramos (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

de taalpurist

“Half Nederland” (in de titel) is niet gelijk aan de 2 miljoen kijkers

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond