Deel dit artikel
-

Handel in NFT’s naar 25 miljard dollar

De verkoop van NFT’s, oftewel cryptoplaatjes die als een uniek eigendomscertificaat worden verhandeld, heeft vorig jaar 25 miljard dollar opgebracht, zo blijkt uit gegevens van DappRadar. Wel lijkt de groei te vertragen.

De kunstwereld heeft vorig jaar flink veel geld verdiend aan NFT’s, voor eenvoudige cartoons werden miljoenen dollars geboden. Een NFT-kunstwerk haalde een recordbedrag van 69,3 miljoen dollar op tijdens een veilig bij Christie’s in maart. Intussen hebben enkele van ’s werelds topmerken, waaronder Coca Cola en Gucci, ook NFT’s verkocht.

Het NFT-verkoopvolume bedroeg 24,9 miljard dollar in 2021, vergeleken met slechts 94,9 miljoen het jaar ervoor. Ongeveer 28,6 miljoen portefeuilles verhandelden NFT’s in 2021, een stijging ten opzichte van ongeveer 545.000 in 2020, aldus DappRadar. Gemiddeld wordt 100 tot 5000 dollar geboden.

De hype van vorig jaar lijkt inmidels al wel voorbij. De gemiddelde verkoopprijs van een CryptoPunk-afbeelding steeg van ongeveer 100.000 dollar in juli tot bijna 500.000 in november. In december was het gedaald tot ongeveer 350.000 dollar.

CryptoSlam, dat eveneens NFT-transacties in blockchains volgt, komt uit op een lager bedrag van 18,3 miljard dollar. NonFungible.com, dat alleen de Ethereum-blockchain volgt, schatte de omzet in 2021 op 15,7 miljard.

Slechts 10 procent van de handelaren was goed voor 85 procent van alle NFT-transacties, aldus eerder onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Nature.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

1 Reactie

Maarten

Bizar toch? Niemand die het nut er echt van ziet, maar niemand wil de boot missen, stel je voor dat het net zo gaat stijgen als bitcoin destijds. Zal me niet verbazen als dit jaar deze hele nft piramide inzakt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond