Deel dit artikel
-

Handelsorganisaties willen met spoed nieuwe Safe Harbor

Amerikaanse en Europese handelsorganisaties vrezen vergaande gevolgen als eind deze maand geen overeenstemming is bereikt over een nieuwe Safe Harbor overeenkomst.

In oktober verklaarde het Hof van Justitie de zogenoemde Safe Harbor regeling ongeldig. Export van persoonsgegevens naar de VS is daarmee onrechtmatig. Dat vormt een groot beletsel voor veel online diensten als Facebook, die al hun Europese klantgegevens binnen Europa zouden moeten houden. Zeker 4000 bedrijven gebruiken Safe Harbor voor datatransport.

Toezichthouders zullen eind deze maand handhavend moeten optreden. Op 2 februari is een bijeenkomst gepland van de Europese toezichthouders.

De Amerikaanse Kamer van Koophandel, BusinessEurope, DigitalEurope en de Information Technology Industry Council hebben in een brandbrief aan Barack Obama en president Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie aangedrongen op maatregelen. Zij willen een overgangsregeling, aangezien ook een nieuwe overeenkomst niet tijdig kan worden geïmplementeerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond