Deel dit artikel
-

HarmonyOS van Huawei is letterlijk één apparaat

Huawei heeft woensdag zoals gepland de lancering van zijn eigen Harmony-besturingssysteem (HarmonyOS) voor smartphones aangekondigd. HarmonyOS zal al meteen worden uitgerold voor bepaalde modellen van zijn smartphones.

De introductie van HarmonyOS betekent dat het bedrijf niet langer volledig afhankelijk is van Android. Amerikaanse sancties maakten het onmogelijk voor Huawei om Android licenties af te sluiten met de diensten van Google.

HarmonyOS wordt in de markt gezet als een breed Internet-of-Things-platform, gericht op het bedienen en verbinden van andere apparaten zoals laptops, smartwatches en auto’s. Het zal werken als één bestandssysteem, letterlijk één apparaat, aldus Huawei.

Huawei doet wel geheimzinnig over wat harmonyOS precies is. Het bedrijf wil niet zeggen of het is gebaseerd op Linux, de kernel van Android.

Grootste nadeel voor ontwikkelaars is dat ze nu ook voor een derde platform (naast iOS en Android) aan de slag moeten. Huawei zegt dat al een half miljoen ontwikkelaars met de systeemsoftware werken.

Huawei streeft ernaar om HarmonyOS tegen het einde van het jaar uit te rollen naar 200 miljoen smartphones en 100 miljoen slimme apparaten van derden, vertelde Wang Chenglu, president van de softwareafdeling van Huawei Consumer Business Group. HarmonyOS kan draaien op apparaten met slechts 128 KB RAM, dus bijna elk slim apparaat zou de software kunnen gebruiken.

Als eerste is de Huawei Watch 3 en 3 Pro aan de beurt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond