Deel dit artikel
-

HBO: nieuwe manier om Bittorrent te saboteren

Het Amerikaanse kabelstation HBO (Home Box Office), dat onder meer shows laat maken als Sex and the city, The Sopranos en Six Feet Under heeft een nieuwe manier gevonden om mensen die op zoek zijn naar illegale content op Bittorent met een kluitje in het riet te sturen.

HBO heeft een manier gevonden om bestanden te vervuilen die door anderen worden aangeboden, zo stelt de O'Reilly Radar. Dat gebeurt doordat het bestand als het ware onklaar wordt gemaakt op het moment dat de ene gebruiker op zoek gaat naar een bestand met een bepaalde naam, bijvoorbeeld 'Rome'. Wordt de tracker met die naam gevonden, dan vergiftigt HBO het bestand als het ware.

Degene die aan het downloaden is, haalt daardoor een waardeloos bestand binnen waar hij niets mee kan. 'Rome' is de nieuwe dramaserie van HBO. Iedere keer dat er een tracker door HBO wordt gevonden in Bittorrent dan wordt deze onschadelijk gemaakt.

Wie erachter komt dat hij een waardeloos bestand heeft binnengehaald en een nieuwe tracker aan het werk probeert te zetten, komt erachter dat het nog veel langer duurt om het bestand te downloaden. HBO hoopt op deze manier mensen te ontmoedigen om illegaal content te downloaden.

Een andere techniek die eerder al is gebruikt door HBO en andere partijen, is dat de download van mensen die  een bestand probeerden binnen te halen, halverwege werd stopgezet. Ondertussen zijn er alweer mensen die actief zijn op Bittorrent op zoek naar manieren om de vergiftigde trackers te bestrijden met een systeem als PeerGuardian. Vooralsnog met weinig succes.

Deel dit bericht

1 Reacties

Jan

Vraag is of ze dit mogen doen: Prima zodra het om Rome de televisieserie gaat, maar wat nu als je via bittorrent de video van de schoolreis naar Rome wil verspreiden, de software ziet het verschil niet en molt vervolgens de video van de schoolreis. In het laatste geval heet dat sabotage van een communicatiemiddel, in Nederland strafbaar gesteld in de Telecommunicatiewet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond