Deel dit artikel
-

‘Heel Rotterdam toegang tot snel internet’

De gemeente Rotterdam en KPN willen 285.000 woningen en bedrijven in vijf jaar aansluiten op het glasvezelnetwerk van KPN. Na de zomer worden de gebieden Centrum-Oost en Delfshaven voorzien van een glasvezelaansluiting. De andere gebieden volgen later.

Op dinsdag 30 juni bekrachtigden KPN Regiodirecteur Anja de Vos-Biemans en wethouder Barbara Kathmann (Economie, Wijken en Kleine Kernen) de samenwerking door een eerste verbinding te leggen tussen het KPN Hoofdkantoor en het nieuwe netwerk.

De overeenkomst beschrijft de intentie van KPN om het glasvezelnetwerk overal in de stad uit te rollen en de inzet van de gemeente om het proces soepel te laten verlopen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of het haalbaar is de uitrol te koppelen met andere werkzaamheden in de stad om zo de overlast voor de Rotterdammers te minimaliseren.

De aanleg van een glasvezelnetwerk is volgens de gemeente goed voor de werkgelegenheid en het economisch herstel van de stad. De samenwerking met KPN is een belangrijke stap in onze ambitie om Rotterdam in 2025 de digitale voorbeeldstad te maken.

Deel dit bericht

1 Reactie

R. V. D.

Dit zal tijd worden. Het is al jaren zeer slechte verbinding met KPN zeker in Rotterdam Noord. Internet is de laagste die er is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond