Deel dit artikel
-

‘Helft Nederlanders wil zo snel mogelijk overal mobiel kunnen betalen’

Bijna de helft van de Nederlanders zou het liefst zo snel mogelijk overal met de mobiele telefoon willen kunnen betalen. Dat blijkt uit een onderzoek van het NUpanel onder 21.035 Nederlanders.

Het zijn vooral mannen die willen betalen: 62 procent versus 37 procent vrouwen.

Betalen met de mobiel is volgens de respondenten vooral ‘makkelijk’, omdat er dan nog maar één apparaat hoeft te worden gebruikt. Nadelen worden ook genoemd, zoals de fraudegevoeligheid en het inleveren van privacy.

Acht op de tien respondenten betalen nu nog meestal met de pinpas bij aankopen in de winkel. Een op de tien kiest voor afrekenen in contanten en 5 procent voor de mobiele telefoon.

Deel dit bericht

2 Reacties

Arie vd Giesen

Net als in de eerste jaren van internet bestellingen tussen 1995 en 2000 waren er meerdere betaalsystemen in Nederland. Dit dreigt op mobiel nu ook te gebeuren.
In de USA werd alles bijna met creditcard gedaan. Die hadden veel NL’ers toen niet. Op Android kun je middels de NFC chip betalen via je eigen bank zoals de ING, ABNAMRO of Rabobank. Dat is je eigen internet wallet.
Alleen wil Apple dit niet toestaan voor derde partijen en zo alleen hun eigen Apple Pay gaan promoten. Deze is gekoppeld aan een creditcard, wat voor ondernemers extra geld kost, tussen de 1 en 3 % extra. De ondernemers willen nu al hun prijzen hiervoor gaan verhogen.
Apple bedankt of ……. ?
Er komen weer meer online betaal mogelijkheden naast Creditcard, iDeal en Afterpay.
Wie de strijd gaat winnen op de smartphone zal nog wel een leuke battle of war worden op welke wallet gaat winnen:
Google Wallet of pay of Android Pay, Apple Pay, Samsung Pay ?
http://www.warofthewallets.nl/

Toon van Galen - Customer Experience Net

Ja interessante materie. Wij lopen nog ver achter bij bijvoorbeeld China waar Alipay en Wechat betaling aanbieden voor veel verschillende aanbieders. het wachten is nu op partijen die dit in Nederland zullen gaan doen. Voor de klant wordt het dan pas aantrekkelijk omdat dan toegevoegde services geleverd kunnen worden zoals het koppelen van klantenkaarten en loyalty systemen aan de betalingen. Wie begint?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond