Deel dit artikel
-

‘Helft van de Belgische webwinkels onvoldoende beveiligd’

Meer dan de helft van de Belgische webwinkels is onvoldoende beveiligd. Dat blijkt uit onderzoek van Onvio in opdracht van Test-Aankoop. Bij drie van de webwinkels blijkt het mogelijk om toegang te krijgen tot klantgegevens.

Uit het onderzoek blijkt dat slechts de helft van de honderd sites door de veiligheidstest heen komen. Eén derde van de websites bleek vatbaar voor een lek waarmee cybercriminelen de pc van bezoekers kunnen infecteren met malware of omleiden naar valse betaalpagina’s. Hiervoor hoeft een bezoeker slechts op een door een kwaadwillende aangepaste link te klikken die naar de legitieme webwinkel verwijst.

Een groot deel van de webwinkels gebruikt geen versleuteling bij het inloggen, waardoor kwaadwillende personen de login en het wachtwoord van bezoekers kunnen afvangen.

Bij drie van de webwinkels blijkt het mogelijk om toegang te krijgen tot klantgegevens. Bij Farmaline.be en Proxis.com kon zelfs de complete klantendatabase worden ingekeken. Bij een andere site, Outspot.be, was het mailverkeer tussen de helpdesk en de klanten publiek toegankelijk.

Deel dit bericht

1 Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond