Deel dit artikel
-

History Search met ‘slimme browsergeschiedenis’

Na drie jaar voorbereiding gaat de Nederlandse start-up History Search van start met het gelijknamige product. De browserplug-in hoopt het probleem van informatieverlies op te lossen.

De plug-in die de Rotterdamse start-up voor een belangrijk deel in Kiev bouwde, werkt op alle browsers. Hij slaat alle webpagina’s die iemand bezocht op in een archief. Niet lokaal, maar versleuteld in de cloud. Eventueel met 2 factor-authenticatie, een extra zekerheid.

“Het product is desktop first. Doorzoekbaar via onze software en via het web. We richten ons hiermee op iedereen die veel digitaal werkt met veel informatiebronnen”, vertelt ondernemer Martijn Verbove aan deze uitgave.

Anders dan andere vergelijkbare diensten slaat History Search ook webpagina’s op doe achter een log-in zitten. “Jira, Trello en ook Gmail. Alles wat je op je scherm zag.”

Het verdienmodel van de online archiefkast is simpel: gratis voor wie maximaal drieduizend pagina’s wil opslaan, vier dollar per maand voor dertigduizend pagina’s en zes dollar voor onbeperkte opslag.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond