Deel dit artikel
-

H&M ontwikkelt voice-app met Google

H&M onderzoekt of en wat het kan doen met voice-apps en werkt daartoe samen met Google. Eerste toepassing: een app die een persoonlijke stylist aanroept voor gesproken advies over wooninrichting.

De interactie tussen gebruiker en H&M vindt plaats via Google Assistant, de voicetoepassing in smartphones met Android. Die staat op het punt om breed te worden geïntroduceerd op de Europese markt. Exacte releasedata voor EU-landen zijn echter nog steeds niet bekend.

H&M verwijst naar de toepassing als ‘Home Stylist’. Deze geeft persoonlijke suggesties, moodboards en inspiratie voor de verschillende kamers in een huishouden. Uit het Zweedse persbericht is niet op te maken of de personalisatie enkel plaatsvindt op basis van input via de telefooncamera of ook aan de hand van iemand aankoopgeschiedenis.

De aankondiging van de samenwerking werd vanochtend gedaan tijdens de Stockholm Fashion Tech Talks.

Google is er veel aan gelegen om bij de Europese lanceringen van Assistant, eerst op de telefoon en later ook via Home-speakers, een degelijke selectie van voice-apps beschikbaar te hebben. De redenering is, dat wanneer het aanbod goed is dat de vraag vanzelf volgt.

Overigens is Amazon op dit punt geen concurrent voor Google in Europa omdat dat enkel Engels en Duits spreekt en dan ook nog eens louter via Alexa-apparaten. Niet via smartphones.

H&M kondigde vandaag ook een samenwerking aan met technologiebedrijf HoloMe uit Londen. Dat is gespecialiseerd in augmented reality voor de fashionwereld. Het label Monki, wat onder ook de Zweedse groep valt, gaat negen outfits in hoge resolutie fotograferen zodat zijn klanten die over hun eigen lijf kunnen projecteren. Zo ontstaat een redelijk natuurgetrouw hologram.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Jimmy Kortrijk (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond