Deel dit artikel
-

Holdingmaatschappij MrFinch in surséance

IFC Groep en IFC Networks, de bedrijven achter verzekeringsvergelijker MrFinch, verkeren in staat van surséance. Volgens directeur Guus Landheer heeft dit vooralsnog geen gevolgen voor het voortbestaan van MrFinch, de vergelijkingssite voor verzekeringsproducten.

De door de rechtbank aangewezen bewindvoerder, mr. P. Ingwersen, zegt dat IFC holding een vordering van 'enkele tonnen' heeft op oud-aandeelhouder Achmea. Als hier geen oplossing voor komt, zal IFC een 'ernstig liquiditeitsprobleem' hebben, aldus Ingwersen. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor MrFinch . De site is nog altijd in de lucht omdat deze valt onder IFC Software, één van de werkmaatschappijen. IFC Networks en IFC Groep zijn volgens Ingwersen "lege maatschappijen".

Directeur Guus Landheer zegt niet te verwachten dat er gevolgen zullen zijn voor MrFinch. "Als we dat wel deden zouden we ook de andere werkmaatschappijen in surséance hebben gebracht", aldus Landheer. "Het moge duidelijk zijn dat we geen riante financiële positie hebben. Daar hadden we afspraken over gemaakt met de voormalige aandeelhouders. We zijn nu met ze in gesprek."

Zowel IFC IFC Groep als MrFinch waren tot augustus vorig jaar eigendom van Scaramea, dochter van verzekeraar Achmea. De directeuren Guus Landheer en Harm Kah kochten via een management buy-out IFC Groep op, en namen kort daarna voor een onbekend bedrag MrFinch over. Het bedrijf onderging eind vorig jaar een reorganisatie. Het softwarebedrijf wilde zich meer gaan toeleggen op de zakelijke markt. Een vestiging in Zaandam werd gesloten, waarbij twintig banen werden geschrapt. De b-to-b activiteiten werden geconcentreerd bij IFC Software in Assen.

Tevens werd besloten om niet verder te investeren in MrFinch. Rond de kerstdagen was de site enkele dagen uit de lucht, maar in januari volgde een herlancering waarbij vernieuwingen werden doorgevoerd. Landheer zegt niet van plan te zijn MrFinch bij oplopende financiële problemen van de hand te doen. "Het punt is dat je dan weinig afstoot", zegt hij. "MrFinch is een frontend applicatie die nauw verbonden is met een backend database die wij in eigen beheer hebben. Als je MrFinch afstoot zonder lange termijn overeenkomst over de informatievoorziening, bereik je niets."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond