Deel dit artikel
-

Holtzbrinck Ventures met nieuw fonds: 306 miljoen euro

Een van Europa’s grootste durfinvesteerders, Holtzbrinck Ventures, start zijn zevende fonds. Het grootste tot nu toe gaat van start met 306 miljoen euro aan toezeggingen. Het fonds sloot in drie maanden, tekenend voor grote interesse onder investeerders.

Met de lancering van fonds nummer zeven komt het totaal beheerde vermogen boven de miljard euro.

Het nieuw aangetrokken geld wordt komende jaren geïnvesteerd met de focus op start-ups en scale-ups in de segmenten Internet, Mobiel, Software, Health, Finance en Digital Media Solutions. Daarbij wordt niet enkel in Duitsland gekeken, maar ook in omringende landen. In Nederland investeerde Holtzbrinck jaren geleden in bol.com, toen dat nog een starter in een onzekere markt was. Momenteel is het ook aandeelhouder in beleggingsapp Bux.

Holtzbrinck Ventures investeert doorgaans tussen de vijfhonderdduizend euro en vijf miljoen, met uitschieters in follow-uprondes tot veertig miljoen. Nieuw is echter dat het actiever wordt in seedrondes met investeringen ver onder de half miljoen (Pdf).

De Duitsers participeerden in 2017 in zeventien nieuwe bedrijven, deden 48 follow-uprondes en verkochten hun belangen in dertien bedrijven. Dat leverde zijn investeerders 107 miljoen euro op (Pdf).

Foto: Georgie Pauwels (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond