Deel dit artikel
-

HTC lanceert periscoopcam

Mobieltjesfabrikant HTC heeft nu ook zijn actiecamera, en die is op zijn minst opvallend te noemen. In New York lanceerde het Taiwanese bedrijf gisteren zijn periscoopmodel RE, die met een hand is te bedienen.

De camera – de eerste in zijn soort voor HTC – is water- en stofdicht, heeft een sensor van 16 megapixel (video in 1080p) en een batterij met een capaciteit van 820 mAh, goed voor 1 uur en 40 minuten continue HD-opname. Beelden kunnen naar multimediakaartjes worden weggeschreven, of draadloos verstuurd naar een smartphone die dan ook gelijk fungeert als viewfinder.

In de Benelux is de camera pas in 2015 beschikbaar in vier kleuren voor 229 euro. Dat is dan niet de meest goedkope in dit segment. Het instapmodel van de populaire GoPro is honderd euro goedkoper.

De presentatie van HTC in New York stond gisteren geheel in het teken van digitale fotografie, want HTC kwam ook nog met een waterdichte smartphone met dubbele camera. De reeds verwachte Desire Eye (499 euro) – en dus niet uitgebracht in de luxe HTC One lijn – beschikt zowel aan de voor- als achterkant over een 13 megapixel camera.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond