Deel dit artikel
-

HTC slaat terug met metalen Android-smartphone

Het Taiwanese HTC heeft zojuist de HTC One M8 aangekondigd, een metalen Android-smartphone die al vanaf 4 april in de Nederlandse winkels ligt voor een adviesprijs van 699 euro.

Naar deze telefoon werd alom uitgekeken, omdat het de opvolger is van de veel geroemde HTC One die vorig jaar werd gelanceerd. De HTC One geldt als een van de succesvolste smartphones op de markt. De nieuwe HTC One (M8) is vervaardigd uit een enkel stuk aluminium en is verkrijgbaar in Gunmetal Grey en Glacial Silver.

De smartphone heeft een iets groter scherm: vijf in plaats van 4,7 inch. De ingebouwde 4,1 megapixel camera maakt gebruik van twee lenzen en slaat ook diepte-informatie op. Aan de voorkant zit een 5 megapixel camera. De One M8 draait op Android 4.4 (Kitkat) met een nieuwe versie van Sense, de eigen softwarelaag van HTC.

Een paar foefjes vallen op. Door twee keer op het scherm te tikken, schakel je het scherm aan en uit. Auto Answer zorgt ervoor dat je, zonder het scherm aan te raken, een telefoontje kunt beantwoorden door het toestel simpelweg naar je oor te brengen.

In de VS is het toestel vandaag al te koop. Veel andere landen moeten tot eind april wachten.

Of de M8 het bedrijf echt zal helpen is de vraag. In januari maakte de Taiwanese smartphonefabrikant bekend dat het opnieuw een operationeel verlies had geleden van 1,6 miljard Taiwanese dollar (circa 38 miljoen euro) in vierde kwartaal. Dankzij de verkoop van het belang van HTC in Beats Electronics kon HTC nog maar nipt een nettowinst noteren. HTC heeft moeite zich staande te houden in de concurrentiestrijd met Apple en Samsung. De omzet van het bedrijf gaat al jaren op rij omlaag.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond