Deel dit artikel
-

Huawei moet productie Kirin chips staken

Het Chinese Huawei heeft bijna geen processorchips meer om smartphones te maken vanwege de Amerikaanse sancties. De productie van zijn geavanceerde chiptechnologie moet binnenkort worden gestaakt, aldus een topman van het bedrijf.

Sinds vorig jaar heeft Huawei geen toegang meer tot Amerikaanse componenten en technologie. Dat heeft directe gevolgen voor de productie van zogeheten Kirin-chips die in de luxere smartphones worden gebruikt. De productie daarvan zal half september stoppen omdat hiervoor Amerikaanse technologie moet worden gebruikt.

De divisie HiSilicon divisie heeft onder meer software van Amerikaanse bedrijven als Cadence Design Systems en Synopsys Inc nodig om chips te ontwerpen. De productie is uitbesteed aan Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC).

Huawei houdt dan ook rekening met teruglopende smartphoneverkopen. In het tweede kwartaal passeerde Huawei Samsung nog als ’s werelds best verkopende smartphonemerk.

Het betekent niet dat Huawei geen smartphones meer kan maken. Vermoedelijk wijkt Huawei uit naar MediaTek, waarvan de chiptechnologie in goedkopere modellen wordt verwerkt. Maar met Kirin kon Huawei dankzij kunstmatige intelligentie onderscheidende technologie ontwikkelen. Dat wordt nu een stuk moeilijker.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond