Deel dit artikel
-

Huawei pakt uit met 24 megapixel selfie-camera

Huawei heeft vandaag in Parijs zijn nieuwste smartphones P20 Pro en P20 gelanceerd. Die eerste is zelfs uitgerust met ’s werelds eerste Leica triple-lenscamera en een 24 megapixel selfie-camera.

Net als de jongste Samsung Galaxy S9 ligt de nadruk op de fotografie. De cameraconfiguratie bestaat uit een 40MP RGB-sensor, een 20MP monochrome sensor en een 8MP-sensor met telelens. Drie camera’s dus. Daarnaast is er een nieuwe Leica-kleurinstelling en een speciale ISP- en kleurentemperatuursensor voor betere kleurreproductie.

De Huawei P20 Pro biedt aan de voorkant ’s werelds eerste 24 megapixel selfie-camera. Selfies kunnen volgens Huawei een subtiele touch-up krijgen of worden voorzien van 3D-portretverlichting.

Door het voorspellende vermogen van kunstmatige intelligentie (AI) denkt de camera met je mee, belooft de Chinese fabrikant. Zo herkent de P20-serie 19 verschillende scenes en objecten.

De Huawei P20 Pro onderscheidt zich verder door de zeer lange batterijtijd met de combinatie van een 4000 mAH batterij en AI die het energiegebruik van de telefoon ‘zeer efficiënt maakt’. Daarnaast is de Huawei P20 Pro waterdicht tot 1 meter.

De Huawei P20 Pro is beschikbaar in twee kleuren: Black en Midnight Blue. Het toestel is vanaf 9 april beschikbaar vanaf 899 euro.

De Huawei P20 is leverbaar in twee kleuren: Black en Midnight Blue. Het toestel zal vanaf 28 maart beschikbaar zijn voor 649 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond