Deel dit artikel
-

Huawei versterkt marketingstrategie

De Chinese gigant Huawei is hard op weg een even sterk merk te worden als zijn Zuid-Koreaanse rivalen Samsung en LG. Volgens marketingdirecteur Shao Yang moet Huawei volgend jaar tot de top vijf van de wereld behoren. En in 2016 tot de top 3. De marketingbestedingen zijn flink toegenomen.

Huawei is ook in China nog geen bekende naam. Het bedrijf eindigt in ranglijsten ver achter Samsung. Zelfs Lenovo, Coolpad en ZTE zijn bekendere namen. Apple bekleedt een zesde plaats.

Volgens Shao Yang, die sprak met het dagblad Le Monde, zijn de marketinguitgaven inmiddels verhoogd naar 200 miljoen dollar. Reeds 85 procent van zijn smartphones is onder eigen naam uitgebracht, in 2011 was dat nog maar 20 procent.

De 200 miljoen zijn overigens nog bescheiden. Microsoft, Apple en Samsung gaven elk 1 miljard dollar uit aan marketing in 2012.

Overigens is de verwachting dat het Chinese bedrijf vooral de onderkant van de smartphonemarkt wil bedienen.

In Nederland leidt sinds kort Robbert de Graaf de consumentenmarkt voor de Benelux.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bart

Ik heb sinds kort een Huawei-modem in gebruik genomen. Deze had ik al een paar jaar gelden gekregen van mijn provider Online (inmiddels overgenomen door T-mobile). Dit modem doet het beter dan het vorige merkloze exemplaar van de provider zelf.

Wat betreft merkbekendheid, denk ik dat veel van de hierboven genoemde fabrikanten deze ontlenen aan hun producten in de highend-smartphone-markt. Als er nieuwe high-end smartphones worden geintroduceerd, genereert dat meer nieuwsberichten dan wanneer het gaat om goedkopere smartphones of andere apparaten als wasmachines (in het geval van Samsung of LG). Een nieuwe smartphone van Alcatel(-Lucent) geneert veel minder nieuwsberichten. Tot voor kort wist ik geen eens dat zij nog bestonden. Daarom vraag ik mij af of Huawei snel bekendheid met goedkope(re) smartphones kan opbouwen. Veel mensen hebben zulke goedkopere smartphones, maar de toestellen komen nauwelijks in het nieuws.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond