Deel dit artikel
-

Huissleutel beveiligd uit de 3D-printer

De Belgische verzekeraar DVV en Happiness Brussels bieden vanaf september een nieuwe dienst aan. Bij verlies kan de huissleutel worden geprint op een 3D-printer.

De gegevens voor die print worden bewaard op een beveiligde server nadat de oorspronkelijke sleutel driedimensionaal is gescanned. Volgens de initiatiefnemers werken harde plastic sleutels ook.

De dienst is deels uit kostenbesparing ontstaan. Verzekeraars zijn nogal wat geld kwijt met de vervanging van sloten en sleutels.

Deel dit bericht

4 Reacties

Youri van Dijk

Wat gaaf! Echt een van de eerste toepassingen die 3d printen, zoals dat nu mogelijk is, nuttig maakt voor het dagelijks leven.

Anne Schakel

Als dat maar niet in verkeerde handen komt!

Martijn

Op info3Dprinter.blogspot.nl is zojuist een artikel geplaatst dat precies omschrijft waar Anne Schakel op doelt. Hoe veilig gevoel geeft dit nu eigenlijk, dat je huissleutel ergens in een database staat?

Ralph

Dag Martijn, De een heeft meer vertrouwen in zo’n systeem dan de ander. Het is en blijft natuurlijk altijd je eigen keus. Ze zullen er ook vast wel over nagedacht hebben. Ik vindt dit allemaal mooie ontwikkelingen en ik denk dat 3D printen in de toekomst alleen nog maar een grotere rol gaat spelen. Als je alleen al kijkt in de medische wereld naar de mogelijkheden. Zoals het printen van borstweefsel of een nieuw ontwikkeld gips. Hier heb ik nog een leuk artikel over geschreven op http://www.unifi3d.com.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond