Deel dit artikel
-

Huizenaanbod Funda doorzoekbaar met Google Earth

Het huizenaanbod van Funda is vanaf begin december te doorzoeken met Google Earth. “Op deze manier krijgen mensen een goed beeld van de ligging van een huis,” vertelt algemeen directeur Marque Joosten van Funda aan Emerce.

Een groot deel van Nederland is nog niet gedetailleerd in kaart gebracht door Google Earth. Joosten is zich hier van bewust. “Voor ons is dit ook een test. We verwachten niet dat heel Nederland direct op deze manier gaat zoeken.” Internetters kunnen straks vanaf de homepage van Funda de zogenaamde Funda-GlobeAssistant starten, een toepassing die het huizenaanbod van Funda in Google Earth doorzoekbaar maakt. De gebruiker moet Google Earth op zijn computer geïnstalleerd hebben.

De zoektoepassing is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf GlobeAssistant. “Afhankelijk van de hoogte waarmee je met Google Earth over Nederland ‘vliegt’ krijg je steeds meer woningen te zien,” legt Erwin Nikkels van GlobeAssistant uit. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van het zelf ontwikkelde en gepatenteerde ‘Altitude Ranking mechanisme’.

 

Wie op zoek is naar een huis krijgt niet alleen het aanbod van woningen te zien maar ook andere relevante locaties. Volgens Nikkels moet je dan bijvoorbeeld denken aan hypotheekverstrekkers. “We zijn met verschillende partijen hierover in onderhandeling,” zegt hij. “Zij betalen een vast bedrag voor hun zichtbaarheid in het zoeksysteem.”

Huizen zoeken via Google Earth biedt volgens Marque Joosten van Funda kansen voor een nieuw soort van marketing. Hij spreekt van ‘altitude- of hoogtemarketing.’ De Fundabaas legt uit: “Als je heel Nederland vanaf grote hoogte bekijkt met Google Earth zie je straks een beperkt aantal huizen. Hoe dieper je inzoomt, hoe meer huizen je ziet. Totdat je op het laagste niveau het maximale aanbod ziet. De aanbieder die het meest betaalt, is straks op het hoogste niveau zichtbaar.” De eerste versie van het zoeksysteem werkt nog niet met de zogenaamde ‘altitude marketing’.

Direct na de lancering van de eerste publieke versie van Google Earth in juni startte GlobeAssistant de ‘hotelzoekdienst’ Earthbooker, die 80.000 hotels koppelt aan het satellietbeeldenprogramma. De technologie achter Earthbooker is dezelfde als die van de huizenzoekmethode van Funda. Volgens Nikkels is de hoteldienst erg succesvol. Nikkels ziet in Google Earth de browser van de toekomst. “Voor alle informatie die geografisch gerelateerd is, zoals nieuws, banen of hotels kan een programma als Google Earth het startpunt zijn.”





.


Deel dit bericht

13 Reacties

Harrie

Niet meer dan een gadget. Bij het grootste gedeelte van Nederland valt er weinig te altitude ranken, omdat de kaarten alles behalve gedetailleerd zijn. Daarnaast zou informatie over scholen, supermarkten en openbare voorzieningen een stuk interessanter zijn dan de locatie van hypotheekverstrekkers. Dat is wel het laatste waar bezoekers op zitten te wachten.

Olivier

Heel simpel, zolang alleen Rotterdam op straatnivo is ingescand kan je er eigenlijk op NL nivo weinig mee. Gisteren er mee zitten spelen en het is wel een hele vette applicatie, ook als je een locatie voor hypo-verstrekkers zoekt. Maar het is nog wel erg wachten op wat nog gaat komen.

Zoran Kovacevic

Allereest: leuke toevoeging aan Funda! Ik verwacht dat browsen via map software (Virtual Earth, Google Maps & Earth, Yahoo Maps) een interessant deel van de totale browse ervaring zullen vormen. En er zijn al heel veel vernieuwende initiatieven, zie b.v.:- http://googlemapsmania.blogspot.com/http://www.googleearthhacks.com/  Wat me erg tegenstaat is de zin "Het bedrijf maakt daarbij gebruik van het zelf ontwikkelde en gepatenteerde ‘Altitude Ranking mechanisme’." (staat overigens ook op hun eigen website).Hoe kun je stellen dat iets gepatenteerd is, als het als zovaak eerder uitgevoerd is? Zie daarvoor de bovengenoemde links als ook: http://brainoff.com/gmaps/tour.php  Het komt me over als overdreven proberen te profiteren van wat standaard Google Earth functionaliteit is … Zoran Kovacevic

willem

Gezien het huidige detail niveau misschien wat vroeg om er al mee naar buiten te treden. Staat los van het feit dat ze durven en doen(en ja, voor hotels bestaat het al en ze hebben ongetwijfeld geld genoeg). Doordat zij de eerste stap nemen wordt het verder detailleren van de nederlandse kaart relevanter en kunnen anderen straks mee doen.  Goed bezig, dit is ondernemerschap en precies wat nederland nodig heeft!!

erwin

Als je inderdaad het kaartmateriaal van Nederland vergelijkt met dat van andere landen lopen we in Nederland een beetje achter. Als je in de VS kijkt kun je het merendeel van de woningen en hotels tot op detail niveau onderscheiden. Het schijnt dat Google wel al over het Nederlandse detail-kaart materiaal beschikt maar we staan onderaan hun lijstje blijkbaar. Vandaar dat we hierbij je een digitale handtekening actie openen om Google te bewegen Nederland sneller te updaten. Stuur allemaal een mail met je naam naar updateNLmaps@googleglobe.com. We zullen deze mail verzamelen en doorsturen naar de verantwoordelijke productmanager van Google!  Oh ja, de Funda toepassing werkt overigens prima op het huidige kaart materiaal zoals binnenkort zal blijken.

Kees

Wat mensen vaak vergeten is dat de beelden van Google Earth 5 á 20 jaar oud kunnen zijn. De beelden van mijn wijk in Rotterdam is ruim 15 jaar oud. Waar een lege vlakkte staat, zijn nu 2 torens en paar kleine gebouwen. Google Earth is outdated!

Olivier

@Kees: Lijkt me heel sterk, ik kom ook uit Rotterdam en ik zie bij mij in de buurt dingen die er een jaar geleden nog niet waren. Dus dat outdated loopt wel los.

Eric JF Kleijssen

Goh, leuk nieuws en dan schrik ik van de voornamelijk negatieve reacties….we kraken er wat af tegenswoordigs :-)Imho komt Nederland beter / gedetailleerder in google-beeld door initiatieven zoals deze van Funda.

Mark

Volstrekt nutteloze toevoeging. Beter is het om informatie op te nemen over bijvoorbeeld verloop, ontwikkeling huizenprijzen, lengte verkoopperiode, voorzieningen, etcetera.

theojanssen

Item was net op Bussinessnieuwsradio. Funda wil (op den duur) geld vragen voor deze applicatie. Tot op een grof inzoom nivo is het dan gratis, voor meer details: gelieve te betalen.

Peter

Wat een hype, zeg – zoiets is binnen een weekje te programmeren. Ik hoop dat Funda niet al te veel geld heeft betaald voor deze 'innovatieve' dienst…

Wouter

"Het huizenaanbod van Funda is vanaf begin december te doorzoeken met Google Earth."Het is inmiddels medio januari maar ik kan deze toevoeging nog niet vinden.

Olivier

Je schrijft een stukje over Funda en publiceert dat op Emerce. Je pakt een agenda, zet de datum van lancering van de service erin en op die dag ga je kijken, is het er niet dan bel je het bedrijf en vraag je wat er aan de hand is. En dan schrijf je daar ook weer een stukje over.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond