Deel dit artikel
-

‘Uber wil dochter voor autonome voertuigen afstoten’

De Uber divisie voor autonome voertuigen wordt mogelijk verkocht aan Aurora Innovation, een club veteranen van Google, Tesla en Uber. Het Uber-onderdeel, dat met ruim 1 miljard dollar is gefinancierd door Toyota, DENSO en SoftBank, is op papier 7,2 miljard dollar waard.

Uber heeft een zwaar jaar achter de rug door de coronacrisis. Er waren minder klanten voor ritten, dus daalde in het derde kwartaal de totale omzet 18 procent ten opzichte van een jaar geleden. De omzet uit mobiele diensten bedroeg daalde zelfs met 53 procent.

De activiteiten van Uber ATG vallen onder ‘andere technologieën’ en dat onderdeel noteerde in de eerste negen maanden van dit jaar een nettoverlies van 303 miljoen dollar.

De mogelijke verkoop is opmerkelijk, want Uber kan op personeel besparen als het met autonome voertuigen zou gaan rijden. Dat zou natuurlijk nog altijd kunnen door voertuigen van derden aan te kopen.

Aurora zou zo’n leverancier kunnen worden. Het telt nu 600 werknemers in de San Francisco Bay Area, Pittsburgh, Texas en Bozeman, Montana. In die laatste staat is Blackmore gevestigd, een LIDAR (radar) specialist die Aurora in 2019 kocht.

Als Uber ATG wordt overgenomen zou Aurora er 1200 werknemers bij krijgen.

Foto Aurora

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond