Deel dit artikel
-

‘Iedereen zijn eigen, persoonlijke cloud’

Binnen twee jaar heeft vrijwel iedereen een eigen cloud met digitale diensten die gekoppeld is aan ‘connected hardware’.

Gartner verwacht dat tegen het einde van 2013 negentig procent van de verkochte elektronica die dat kan, op een of ander manier een verbinding met internet heeft. De apparaten zijn verbonden met de cloud, zodat de toesteleigenaar met een klik toegang heeft tot zijn documenten, muziek, films en applicaties.

De marktonderzoeker ziet dat consumenten dat gaan verwachten van de nieuwe spullen die ze kopen voor thuis en op kantoor. Ze willen ongeacht de drager altijd toegang tot hun persoonlijke digitale materiaal hebben. Dat kan er ook toe leiden dat een apparaat toegang moet hebben tot meerdere datawolken, bijvoorbeeld die van Google, Amazon en Apple.

Huishoudens wereldwijd besteden dit jaar naar verwachting zo’n tien procent van het besteedbaar inkomen aan hardware en diensten.

Hoewel de hype rond clouddiensten aanzwelt, waarschuwt Gartner ook tegen te grote verwachtingen. De analist denkt dat tegen 2014 slechts een kleine tien procent van de consumenten de cloud als de belangrijkste opslagplek zal hanteren. De meeste mensen willen hun spullen nog steeds op een fysieke drager in de nabijheid hebben.

De beschreven trend betekent, dat bedrijven hun digitale diensten moeten enten op gebruik vanuit een externe, online omgeving. Consumenten verwachten dat bijvoorbeeld al van hun bank, wennen er aan dat dat met muziek ook kan, maar andere dienstverleners moeten zich volgens Gartner ook gaan bezighouden met een cloudstrategie.

Tijdens het Mobile World Congress vorige week in Spanje werd duidelijk dat mobiele aanbieders realiseren dat ze eigen clouddiensten kunnen ontwikkelen om de concurrentie met grote internetbedrijven aan te gaan.

Foto: Daniel Boyd (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Marco

Op tweakers.net stond gisteren een nieuwsbericht over dat Synology nu Cloud station heeft. Je persoonlijke “dropbox”.

http://tweakers.net/nieuws/80482/synology-brengt-disk-station-manager-40-uit.html

Jay

Google heeft nu http://play.google.com/. Alleen ff wachten op GDdrive en we zijn er al toch?

Hasselaar

Dat van Synology wist ik nog niet, en zoals ik het lees kan dat ook op mijn bestaande DS207 🙂 Het mooie is dat ik al en tijdje op zoek ben naar iets dergelijks om makkelijk foto’s van de camera snel op het tablet en de laptop beschikbaar te hebben…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond