Deel dit artikel
-

IEX Group naar de beurs

Online beleggersplatform IEX Group gaat naar de beurs en neemt daartoe neemt de notering van lege fonds MTY Holdings over. Halverwege volgende maand kan gehandeld worden in aandelen IEX.

De beursgang komt voort uit de koker van investeringsbedrijf Value8 dat zichtbaar een sturende rol in het proces heeft gehad.

In maart kocht Value8 de meerderheid van de aandelen in IEX Group. Daaronder vallen onder meer IEX.nl, Belegger.nl en Debeurs.nl. Belegger.nl en Beursduivel.be verwierf Value8 door die titels in januari 2015 te kopen van Sanoma.

Samengevoegd vormen die een portfolio dat is samengebracht Belix BV. Dat wordt overgenomen door MTY Holdings. MTY Holdings stond al aan de beurs genoteerd (diervoer) en is voor 85 procent in handen van Value8.

Na afronding van de transactie zal Value8 nog 49 procent van het beursgenoteerde IEX Group houden. Dit proces wordt ook al een reverse listing genoemd.

Als reden voor de beursgang van IEX geeft de eigenaar ‘versterking van het groeiperspectief’.

Value8 is ook eigenaar van een aantal omnichannel dierenwinkels. Op Europees gebied is de online handel in (huis)diervoer en toebehoren grotendeels in handen van het Duitse Zooplus.

Foto: Allan Ajifo (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond