Deel dit artikel
-

IFA: Apps voor stofzuigers

Philips heeft een reeks van mobiele applicaties ontwikkeld als aanvulling op haar hardware. Het lijkt een trend te worden. Het wachten is op apps voor stofzuigers.

Apps voor mobiele telefoons kennen we al een tijdje, net als apps voor televisies, maar langzamerhand verschijnen er ook steeds meer apps voor huishoudelijke apparaten.

Samsung is al wat langer bezig met huishoudelijke apps voor zijn koelkasten, waarvan de nieuwste modellen zijn uitgerust met WiFi. Zo is er de Grocery Manager app, waarmee je de inhoud van de koelkast een beetje op orde kunt houden. Er komen ook apps voor wasmachines om die op afstand aan en uit te zetten. Samsung wil appontwikkelaars belonen die met originele ideeën komen.

Philips lijkt deze markt nu ook te hebben ontdekt. Donderdag kondigde Philips een aantal apps aan voor zijn webcam annex monitor In.Sight. Met een van die apps kan de webcam worden gebruikt om het huis te bewaken. De gebruiker krijgt een melding als er iets in de huiskamer iets beweegt en de camera maakt daar  ook automatisch een opname van. Rechtstreeks in de huiskamer bekijken via een simpele mobiele telefoonverbinding kan ook.

Weer een andere app tovert de camera om in een babyfoon met beeld. Een temperatuur en vochtigheidsmeter leveren extra informatie.

Philips lanceerde op IFA ook een app genaamd InRange. Dat is ook de naam van een Bluetooth ‘zendertje’ van 3,8 millimeter dat je in je portemonnee stopt. Loop je er te ver weg dan gaat er een alarm af. De gebruiker kan de gewenste afstand zelf instellen. Het apparaatje kan ook ‘terugcommuniceren’. Wie zijn iPhone kwijt is, kan op een knop van het apparaatje drukken, waarna de Iphone een soort gillende keukenmeid wordt. Of in elk geval luidruchtig van zich laat horen.

De apps voor stofzuigers laten nog even op zich wachten. De fabrikant van de zuigrobot iRobot zegt er wel over te denken, maar voorlopig moet de gebruiker het doen met een aparte afstandsbediening.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond