Deel dit artikel
-

IFA: naast modulaire smartphones ook notebooks

Het Nederlandse Fairphone heeft er een Duitse concurrent bij. Shiff presenteerde zaterdag op IFA Special Edition aan de verzamelde pers zijn modulaire smartphones en notebooks, waarvan het de bedoeling is dat die niet snel worden afgedankt.

Het bedrijf toonde zijn producten op het terrein van Meese Berlin samen met een hoop andere startups in de CityCube, waar normaal Samsung zijn innovaties uitstalt.

Het bedrijf komt uit het Hessische dorp Falkenberg, vertelt Samuel Waldeck, die de onderneming 2014 samen met zijn broer Carsten en vader Rolf oprichtte. Men werkt er aan houten tafels. Gereedschappen zijn sowieso nauwelijks nodig, omdat de meeste onderdelen in de Shift niet zijn gelijmd of geschroefd.

Alles bij Shift moet duurzaam zijn. De broers kochten onlangs een oude watermolen, die nu onder andere wordt gebruikt om groene stroom op te wekken voor het bedrijf.

De prijzen voor de reserveonderdelen zijn laag. Voor een nieuwe accu betaal je tussen 12 en 19 euro en voor een display tussen de 55 en 99 euro.

De toestellen zelf zijn echter alles behalve goedkoop. Het goedkoopste model is de Shift5 voor 399 euro. Daarvoor krijg je een 4,7-inch scherm en 32 GB opslagruimte. Voor een model met een een 6 inch scherm en 128 GB opslag betaal je 799 euro, de prijs die je normaal voor een iPhone betaalt.

“Niemand geloofde dat we konden opboksen tegen de grote merken. Als mensen dat tegen je zeggen moet je juist doorgaan,” vertelde Carsten Waldeck. “We zijn onze eigen doelgroep. Er is vraag naar dit soort producten waarmee we de aarde proberen te redden.”

Advertenties plaatst het bedrijf niet. “Omdat we dat geld beter kunnen besteden,” zegt Carsten.

Naast de smartphones lanceert Shift binnenkort ook notebooks die net zo modulair zijn en net zo gemakkelijk te repareren en te upgraden als smartphones.

Foto IFA

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond