Deel dit artikel
-

IFA: ‘Volgende Android TV stuk gebruikersvriendelijker’

TP Vision (Philips) heeft voor zijn slimme televisies nog geen vervanger gevonden voor Gamefly, de aanbieder van streaming media, die vorige maand besloot te stoppen. Gamefly was de vervanger van OnLive, die in 2015 stopte als gevolg van een flinke schuldenlast.

“Wat dat ons geleerd heeft, is dat dit soort initiatieven toch van grote partijen zoals Microsoft moet komen,” zegt Priotr Herod, product manager TV Vision, in een gesprek met Emerce.

OneLive werd een aantal jaren terug groots aangekondigd als een aantrekkelijk alternatief voor wie geen Playstation of Xbox wil. Herod erkent dat de markt moeilijk is. “Wij hebben daar helaas geen invloed op.”

TP Vision heeft wel grote verwachtingen van Android O, die dit najaar samen met Google Assistent en ondersteuning voor Alexa wordt uitgerold. Het systeem is uitgebreid getest, zegt Herod. “We denken dat stemaansturing de bediening van de tv een stuk aantrekkelijker gaat maken. Vooral het vinden van content zal eenvoudiger kunnen worden, vooropgesteld dat contenaanbieders hun content zo optimaal mogelijk aanbieden.”

Android O is ook gebruiksvriendelijker dan Android N. “Google heeft de navigatie flink aangepast. Het is een stuk minder complex geworden.”

TP Vision is samen met Sony TCL nog altijd een van de weinig fabrikanten die Android TV hebben omarmd.

Hij erkent dat met systemen als Android TV televisies snel verouderd raken. Zo worden de toestellen uit 2015 niet meer bijgewerkt omdat Android O bijvoorbeeld meer geheugen vergt. “Het is wel de realiteit van vandaag, smartphones en pc’s worden ook niet tot in lengte van dagen geactualiseerd. Het is ook niet zo dat de tv niet meer werkt. En met Chromecast kun je nog erg veel doen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond