Deel dit artikel
-

Ilse Media Groep gewaardeerd op 200 miljoen euro

De waarde van Ilse Media Groep is bij de overname door VNU bepaald op 200 miljoen euro. Dat blijkt uit gegevens van Newconomy . De investeerder vertelde gisteren dat het voor 10 miljoen euro aan exits verwacht dit jaar, tevens maakte het melding van een verkregen lening van 12 miljoen euro op basis van de exit van Ilse. VNU bevestigt dat Newconomy 12 miljoen euro krijgt voor de 6 procent aandelen die het heeft van Ilse.

Newconomy blikte gisteren terug op 2000 en gaf inzicht in de verwachtingen voor het komend jaar. In 2000 verkreeg Newconomy voor 21 miljoen euro aan exits en dividendbetalingen van partijen als Net Effect en Netlinq. Van dit bedrag is tot op heden 9 miljoen binnengekomen, de overige inkomsten verwacht Newconomy te ontvangen uit een toekomstige exit, op basis waarvan het een kredietfaciliteit van 12 miljoen euro heeft gekregen. Het gaat hierbij om de exit van Ilse.

De gezamenlijke omzet van de zes grootste partnerbedrijven steeg in 2000 tot 60 miljoen euro (voorlopige cijfers). Maurice de Hond vertelde tijdens zijn nieuwjaarsrede dat "een groot deel" van de partnerbedrijven genoeg geld in kas heeft om het beleid uit te voeren. "De marktpositie van vele van onze partners is dusdanig dat nieuwe financiering ook elders verkregen kan worden, indien dat noodzakelijk is," aldus De Hond.

Newconomy sloot vorig jaar wel af met een tekort van 5,5 miljoen euro. Volgens het bedrijf bedroeg de financiele positie op 31 december 2000 6,5 miljoen euro, waarbij inbegrepen de verstrekte kredietfaciliteit van 12 miljoen euro, die het krijgt op basis van de exit van Ilse Media Groep.

Het belang van 6 procent dat Newconomy in Ilse Media Groep heeft kan het dit jaar niet verkopen. Woordvoerder Maarten Schikker van VNU zegt dat over het tijdstip waarop VNU aandelen zal kopen afspraken zijn gemaakt met Newconomy, maar ook met de andere aandeelhouders. Schikker: "Wij kopen niet eerder aandelen Ilse Media Groep dan in 2002." Peerke Anink, director corporate communications van Newconomy, zegt: "Wij zullen ons aandeel in Ilse Media Groep voor medio volgend jaar verkopen."

Over de oorspronkelijke investering die Newconomy in 1999 in Ilse Media Groep deed wil het geen uitlating doen. Meer dan 2 miljoen gulden kan het niet geweest zijn. Anink: "In 1999 hadden we 14 partners, waar me maximaal 2 miljoen gulden in hebben gestoken. In totaal hebben we dat jaar 8 miljoen euro betaald voor de verschillende partners."

Toen VNU vorig jaar Ilse overnam daalde het belang van Neconomy van 8,5 procent naar 5 procent. Newconomy heeft toen het aandeel vergroot naar 6 procent. Anink: "Dat hebben we gedaan op basis van de nieuwe waardering." Dat betekent 1 procent van 200 miljoen euro, wat neerkomt op 4,41 miljoen gulden. In totaal heeft Newconomy dus maximaal 6,41 miljoen gulden geinvesteerd en krijgt daar 26,4 miljoen gulden voor terug.

Bij verkoop van Ilse Media Groep zullen de huidige afspraken met aandeelhouders gehandhaafd blijven, aldus VNU -woordvoerder Schikker.

Deel dit bericht

3 Reacties

Stan

200 miljoen voor search&content&experience? Waarvan ik de search op dit moment niet geweldig vind in vergelijking met Altavista.nl en Google.com.

The Shintarian Collective

Wow! Ilse, is dat niet die matig tot redelijke search-engine die het niet alleen zwaarhevig aflegt tegen Google of AltaVista, maar ook nog eens hun huidige imago heeft geript van een eerdere Nederlandse search-site? Awel, VNU heeft indertijd ook Startpagina gekocht voor een ziek bedrag; zou men bij VNU weten dat de sites die ze kopen zwaar kut zijn, en dat er landen op deze planeet bestaan waar deze bedragen veel nuttiger aan ontwikkelingshulp besteed zouden kunnen worden? Dan gooi je het geld tenminste niet meteen in het riool.Kom op zeg… ILSE… dat me ondanks vele pogingen om van hun spam-list geschrapt te worden nog altijd met hun 'nieuws'brieven mijn mailbox vervuilt. Ik zou er inmiddels zelfs geld voor over hebben om mijn sites uit hun systeem te laten verwijderen zodat ik niet meer door dat tuig zal worden lastiggevallen. Hopelijk houden ze van hun familie…

rob troostwijk

IPO de Clown en het Groot Nederlandsch Goochelboek of hoe bij een Internet Powerhouse langzaam de stroom uitvalt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond