Derp

Ilse media neemt Kieskeurig.nl over

Ilse Media heeft vergelijkingssite Kieskeurig.nl overgenomen. Kieskeurig.nl trekt dagelijks 120.000 unieke bezoekers en heeft 75.000 producten in haar database staan. Ilse media doet geen mededelingen over het overnamebedrag

“De overname van Kieskeurig past perfect in de strategie van Ilse media”, zegt Paul Molenaar, directeur van Ilse media. “Wij willen op zoveel mogelijk manieren een leidende rol spelen in het gidsen van de consument naar de meest relevante websites, zoals we dat met Startpagina.nl doen." Daar voegt Ilse Media, legt Molenaar uit, nu het 'gidsen naar' producten plus de ervaringen van consumenten met die producten, aan toe.

Volgens Ilse Media blijkt dat niet alleen de consument steeds vaker online koopt, maar dat hij zich ook voorafgaand aan de 'traditionele winkelaankopen' vaak uitgebreid op het Internet oriënteert. In de toekomst zal deze trend nog verder toenemen, schrijft het bedrijf in een persbericht. Deze niet al te verrassende inzichten zijn gebaseerd op eigen onderzoek van Ilse Media.

Kieskeurig bestaat nu zo'n zeven jaar en is opgericht door het echtpaar Janet Sellis en Henri Hoetink. Na 7 jaar heeft het bedrijf uit Culemborg 25 personeelsleden. In 2005 had het bedrijf een omzet van ongeveer 2,2 miljoen Euro. Sellis en Hoetink zullen  na de overname verbonden blijven aan Kieskeurig.nl. Namens ilse media zal Bert Wiggers, nu verantwoordelijk voor Startpagina.nl en NU.nl, de directie gaan voeren.

 

 

.

6 Reacties

25 (!!) personeelsleden en een omzet van 2,2 miljoen Euro??Daar zal vast niet heel veel voor betaald zijn.

Zeer slimme actie mag ik wel zeggen. Gefeliciteerd ilse!

Janneke, wellicht parrtimers?

Ik denk dat het gros van de personeelsleden contentmanagers zijn en dan wellicht idd parttimers maar dat zou ik niet weten. En 75.000 artikelen..>Dat had ik dus echt veel en veel hoger ingeschat…

Weet iemand welk bedrag er met deze acquisitie gemoeid is?

De omzet- en personeelscijfers zijn uit verschillende jaren.2,2 miljoen omzet in 2005 en 25 personeelsleden na 7 jaar, dus in 2007.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug