Deel dit artikel
-

Ilse Media opent zakelijk nieuwsportaal Nu Z

De Uitgever van onder meer Nu.nl, Ilse Media, brengt een nieuwe nieuwsportaal op de markt dat zich louter richt op de zakelijke markt. Tientallen bloggers leveren hun medewerking bij de nieuwsselectie en -productie. Zustersite Nu.nl krijgt een registratiemogelijkheid waarmee op termijn de Nu Z-koppen doorgeplaatst kunnen worden.

"We zien dat Nu.nl vooral overdag wordt gelezen, tijdens kantooruren. Die site is consumentgericht", zegt directeur Bert Wiggers. "Met Nu Z willen we juist de zakelijke markt benaderen." Vooralsnog staat er enkel tekst op de site maar uitbreiding met video ligt in het verschiet. Er bestaat volgens Wiggers geen relatie tussen RTL Z en Nu Z. "Die ´Z´, dat is toevallig."

Gisteren ging de nieuwe nieuwssite van start, zij het als bèta Dat houdt dat de site nog niet af is. Achter de schermen wordt bijvoorbeeld nog gesleuteld aan de vervlechting van weblogs en Nu Z. De ontwikkelingen zijn te volgen via het Nu Z-weblog. Wiggers werkt met een kleine 30 webloggers samen, "sommigen van naam en faam". Van hen wordt verwacht dat ze hun expertise zullen delen via de zakelijke nieuwssite, wat de redactionele aantrekkelijkheid van de site moet vergroten. Namen van bekende bloggers weet Wiggers echter niet te noemen.

Anders dan bij Nu.nl kent Nu Z geen eigen redactie. De nieuwsselectie wordt overwegend door zoekmachines gedaan. Bij toerbeurt kijkt een aantal Ilse-medewerkers of de geselecteerde berichten kunnen worden geplaatst. Vervolgens verschijnt er een beknopte samenvatting van een nieuwsbericht een hyperlink naar de originele bron. NU Z bericht over 12 verschillende branches en 8 vakgebieden, waaronder agrarisch, bouw, ICT, media en Inkoop & Logistiek.

Nu.nl en Nu Z zullen als twee afzonderlijke, gescheiden sites opereren. Koppen van Nu Z worden niet doorgeplaatst naar Nu.nl zegt Wiggers. "Het wordt wel mogelijk om de Nu Z-koppen op basis van lezersprofielen te integreren met Nu.nl. Ja, er komt een uitbreidende registratiemodule op Nu.nl. Dat houdt in dat geregistreerde gebruikers de site met bepaalde kopij naar wens in kunnen richten. Ook RSS-feeds van andere sites? Zover zijn we nog niet."

De zakelijke nieuwssite gaat van start zonder advertenties. Wiggers: "Ik vind dat we eerst bezoekers moeten hebben en dan pas aan advertenties kunnen gaan denken". De advertentietarieven staan reeds vast. Zustersite Nu.nl genereerde in februari 2006 242 miljoen pageviews en heeft een bereik van 22 procent, circa twee miljoen lezers. Begin vorige maand kreeg de site een nieuwe hoofdredacteur in de persoon van Laurens Verhagen, voormalig chef bij Webwereld.nl. Verhagen wordt uiteindelijk verantwoordelijk voor Nu Z.

Update:
Nu.nl Z vult aan, dat er enkel tijdens de besloten beta test geen advertenties op de site stonden. Vanaf de publieke lancering gisterenavond werden de beschikbare commerciele posties wel gevuld.

Deel dit bericht

1 Reacties

joost

Misschien een beetje vroeg om de site open te stellen voor het publiek? —-Helaas, er is iets fout gegaan. Het probleem kan verschillende oorzaken hebben: Er is een probleem met één van onze applicaties en/of systemen. Wij zullen proberen dit zo snel mogelijk op te lossen. Probeer het later nog eens.In het vorige scherm is een verkeerde keuze gemaakt.Onze excuses voor het onstane ongemak.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond