Deel dit artikel
-

Ilses sexportaal Erolog.nl wordt zusje van Hookers.nl

[Bijgewerkt] Ilse Media stopt met de 5.000 sexweblogs die voortkwamen uit Web-log.nl en later apart werden geëxploiteerd via Erolog.nl. De Nijmeegse hoster annex sexexploitant Hollandsch Goed neemt de 30 grootste blogs van Erolog.nl over, betaalt daar niets voor en trekt de stekker uit de andere ruim 4.900 sexblogs.

Sinds mei van dit jaar heeft Ilses Web-log.nl sterke concurrentie van een partij elders uit het Ilse Media-concern. Blijkens dit overzicht van Alexaholic.com is de sexblogdienst Erolog.nl sinds een kleine 2 maanden in termen van bereik groter dan alle Web-log-sites bij elkaar. Martin Luckerath van Hollandsch Goed: "Dat staatje geeft inderdaad een redelijk correct beeld weer." Enkele weken geleden nam Luckeraths werkgever Erolog.nl van Ilse Media over en betaalde daar niets voor.

De weblogs DeTelegravin.nl en Blueace.nl maakten reeds melding van de overname van Erolog door Hollandsch Goed, een dochteronderneming van Blixems Internet Services. De hoster bevestigt het bericht.

De sexueel georiënteerde Ilse-blogs worden opgenomen in portfolio waarin Hollands Goed ook sites als Hookers.nl, XXsex.nl en Cams.nl exploiteert. Luckerath: "De hoeveelheid verkeer van Erolog zijn we wel gewend. Hookers.nl heeft ongeveer evenveel bezoekers. Maar de nieuwe sites zijn gebaseerd op MovableType-technologie. Om de migratie op korte termijn te faciliteren moesten we een aparte server neerzetten om dat systeem te ondersteunen. Zelf werken we, bijvoorbeeld bij Liefhebbers.nl, met WordPress."

Slechts een klein deel van de 5.000 weblogs van Erolog.nl verhuist naar het nieuwe onderkomen. De 30 sites met het meeste verkeer gaan over met behoud van alle kopij. Duizenden andere sexbloggers mogen zich over een paar maanden aanmelden zodra Logz.nl van start gaat.

Het domein Erolog.nl blijft in handen van Ilse Media, maar zal niet meer worden gebruikt. Daarom schafte Blixem eind mei 2006 het domein Logz.nl aan om de nieuwe dienst gestalte te kunnen geven.

Hollandsch Goed en Ilse werken al langer met elkaar samen. Het Nijmeegse bedrijf levert de sexueel georiënteerde zoekresultaten aan de zoekmachine Ilse.nl. En Hollandsch Goed zette Erolog.nl samen met Ilse Media op. Ilse bracht de 18+-bloggers van Web-log.nl aan, Hollandsch Goed maakte op die blogs reclame voor zijn eigen sexsites. De bedrijven deelden de inkomsten. Maar Ilse Media vond kennelijk niet dat de drukbezochte sexblogs voldoende rendabel waren.

Bijgewerkt op dinsdag 2 augustus:
Waarom Ilse Media de sexblogs exact gratis van de hand doet, is niet bekend. Luckerath houdt het voor zich.

Stefan Verkerk, business developement manager bij Ilse Media, reageert: "Erolog heeft niet meer bezoekers dan alle Web-logs bij elkaar. Eerder zo'n 20 procent van de pageviews, en veel minder van het bereik. De pageviews van Web-log dalen niet hierdoor, want de Erolog-pageviews werden hier al niet in meegenomen. Alexa is niet de meest betrouwbare bron voor  pageviewmetingen Bovendien is er veel Erolog-verkeer uit het buitenland afkomstig.Je kunt ze dus niet een-op-een met elkaar vergelijken.

We hebben de Erolog-sites van de hand gedaan omdat ze niet bij de kernactiviteiten Ilse Media behoren. Die blogs kosten het Web-log-team veel aandacht en inspaning. De meeste comment-spam komt daar op binnen. Alle Web-log-sites zijn nu gemigreerd naar een nieuw platform, Typepad, en we hebben besloten dat de sexblogs niet mee gaan."

Hollandsch Goed betaalt volgens Verkerk niet voor de overname, omdat Ilses omzetverlies niet opweegt tegen de kosten die ze maakt om de sites zelf in de lucht te houden.

Deel dit bericht

5 Reacties

Paul Molenaar

Welke ilse directeuren zijn benaderd voor commentaar?

Erwin Boogert

Ik heb Michel Houben en Bert Wiggers tevergeefs voor commentaar trachten te bereiken. Maar fijn dat u zich meldt in het reactiepaneel. De vraag naar de reden voor het van de hand van de 18+-blogs staat nog open. Voel u vrij die hier of des gewenst per e-mail of telefoon te beantwoorden.  Gr.Erwin

Paul Molenaar

Beste Erwin, Stefan Verkerk reageert zometeen. Michiel Houben is overigens geen directeur bij ons. Vriendelijke groet, Paul Molenaar

Jim

Hier een oud erolog webmaster die een tip wil geven voor andere collega's. Ik zit nu al een aantal weken met volle tevredenheid bij thumblogger.com . Het werkt erg lekker en snel. Je moet wel engels beheersen maar als je 18+ bent lijkt me dat geen probleem.  Gr.Jim

Mr

Voorlopig bevalt logz.nl me prima. Razendsnel reacties op vragen of problemen en de ontwikkeling van nieuwe functies gaat redelijk vlot. Het was even een probleem met opstarten maar nu het eenmaal loopt gaat het prima.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond