Deel dit artikel
-

Inbox2 versmelt e-mail en sociale netwerken

Een start-up uit Delft brengt orde in de chaos van e-mails, Twitter-berichten en andere updates uit sociale netwerken. Inbox2.com brengt al die communicatie-uitingen onder in één interface en maakt deze gesynchroniseerd toegankelijk via het web, op de lokale computer en mobiele telefoon.

Eerder deze week publiceerde Inbox2.com uit Delft de eerste verschijningsvorm van de Windows-software die informatiestress moet gaan voorkomen. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door studievrienden Khuram Hussain, Waseem Sadiq en Moin Sayed. Vooralsnog is de onderneming privaat gefinancierd, maar directeur Khuram Hussain sluit niet uit dat hij op enig moment externe kapitaalbronnen aanboort.

"Inbox2 is eigenlijk ontstaan uit eigen frustratie. Er verschijnen talloze geavanceerde sociale diensten, maar e-mail 2.0 verscheen maar niet. Ook Google Buzz volstaat niet. Dat is er toch op gericht op je binnen de context van Google-sites te houden. Met onze dienst heb je uiteindelijk alle berichten overal bij je. Thuis op je desktop, onderweg op de mobiele telefoon of elders op het web".

Het systeem niet gebouwd als een softwareapplicatie maar als een platform. "Als een gebruiker een connectie met een dienst mist, kunnen we die zo toevoegen". Op dit moment kan Inbox2 overweg met berichten uit Gmail, Yahoo Mail, Hotmail, Outlook, Microsoft Exchange, AOL en ieder willekeurig ander IMAP- of POP3-account. Daarnaast onderhoudt het technische verbindingen met profielensites als Facebook, Twitter, LinkedIn en Hyves. Nieuwe berichten worden in de eenduidige, overzichtelijke interface gepresenteerd.

"We richten ons op de prosumer", niet al te technisch geraffineerde gebruiker. "De basisversie is gratis, maar wie over desktop, mobiel en web wil synchroniseren komt uiteindelijk bij een premium versie uit". Die bevat ook synchronisatie-opties met agenda’s en Exchange en Blackberry. Dat is althans de bedoeling.

"Waar bijvoorbeeld Vodafone 360 is gecentreerd rondom de mobiel bieden wij een integrale oplossing. Daarnaast zit de kracht ook in het kunnen doorzoeken van berichten en documenten en het leggen van kruisverbanden". Voor de premium-diensten worden de data in de datawolk bij Amazon opgeslagen en geïndexeerd. 

Binnenkort verschijnt de iPhone-versie van Inbox2. Een exacte datum kan Hussain nog niet noemen. Daarna komt er nog een versie voor óf Android óf Blackberry. Die keuze heeft het driekoppige team nog niet gemaakt.

De precieze downloadcijfers voor de Windows-client waren kort voor publicatie nog niet bekend. "Maar ruwweg zien we een download per 1 à 2 seconden".

Link: schermafbeeldingen van Inbox2

Foto: chorip (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Sodacan

De desktop applicatie ziet er super uit. Delft is de 'siliconen vallei' van Nederland aan het worden! Nieuwe apps uit Delft oa:Inbox2GreetinqMoneyMedicTinypay.meTrein ..dit zijn degene die bij mij opkomen ongetwijfeld zijn er nog meer!Goed bezig jongens!

Frits

Vergeet symbaloo.com niet, ook uit Delft. Ontopic:ik vind het niet enorm super. Ik heb gmail en tweetdeck. Daarmee kan ik alles wat mijn hartje begeert. Dit kan bijvoorbeeld weer niet bij Gdocs of mijn Agenda in Gmail. Dus er missen dan ook weer dingen waarvoor ik weer moet inloggen op gmail.comMij krijg je dus pas als je alle office behoeftes bij elkaar trekt. Dat betekend:Social mediaEmailOffice appsAgendaERP??? (Deze ontwikkelaars blijven weg van deze wereld geloof ik.) Dus ik zie versie 4 of 5 wel tegemoet. 🙂

Gv

Het idee bestond al langer, kwestie van tijd dat dit op de markt kwam. Zullen snel alternatieven komen. Het is niet voor niks de beta versie: bugt nog een beetje hier en daar. Al met al zeker behoefte aan. Heej emerce.nl lag er even uit.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond