Deel dit artikel
-

Infographic: geen langdurige impact van coronacrisis op toekomst Gen Z

Nieuw onderzoek van economisch onderzoeksbureau Oxford Economics in samenwerking met Snap onthult dat, ondanks de uitdagingen waar jongeren nu mee te maken hebben, Generatie Z (mensen geboren tussen 1995 en 2010) er beter voor staat dan gedacht.

De vraag naar vaardigheden en eigenschappen die jongeren inherent bezitten wordt alleen maar groter door de pandemie, die veel ontwikkelingen heeft versneld.

De voorspelling is dat tegen het jaar 2030 voor driekwart van de banen geavanceerde digitale vaardigheden nodig zullen zijn. En, als eerste generatie die vanaf de geboorte is opgegroeid met technologie, zal Gen Z meer dan welke andere generatie dan ook kunnen profiteren van deze groeiende behoefte.

Een baan in Augmented Reality (AR), een markt die naar verwachting in 2023 tien keer zoveel waard zal zijn, is een een goed voorbeeld van een mix van technische vaardigheden en creativiteit.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Lol, generatie Z goed in digitaal…..
En vergeet niet, we krijgen binnen twee jaar de digitale equivalent van Corona en die is voor de economie véél heftiger. En daar is Z heel slecht op voorbereid door hun cloud-only denken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond