Deel dit artikel
-

Intel dumpt naam McAfee

Intel heeft zijn dochter McAfee herdoopt in Intel Security. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend op de CES in Las Vegas. De naam McAfee is te veel besmet geraakt door zijn omstreden oprichter John McAfee.

Hoewel McAfee al jaren weg is bij het bedrijf dat hij oprichtte, blijft zijn naam verbonden met het antivirusbedrijf, al jarenlang een belangrijke concurrent van Symantec en anderen. In 2012 werd McAfee gezocht voor moord in het Centraal-Amerikaanse land Belize, waar hij steeds vaker gesignaleerd werd met beruchte gangsters. McAfee was verslaafd aan methylendioxypyrovaleron, beter bekend als MDPV en zou zelf drugs via internet hebben verkocht. Hij ontvluchtte Belize en keerde terug naar zijn geboorteland. Recentelijk werd hij nog beschuldigd van stalking. Warner Bros. werkt aan een film over McAfee.

Intel nam McAfee over in 2010 voor 7,7 miljard dollar, maar zit duidelijk in zijn maag met het imago van zijn excentrieke oprichter, die recentelijk nog een even omstreden video over zijn geesteskind maakte.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond