Deel dit artikel
-

John McAfee lanceert beveiligde berichtenapp

John McAfee, de omstreden oprichter van het gelijknamige antivirusbedrijf, keert na zijn wilde avonturen in Midden Amerika terug in de software. Hij heeft een beveiligde berichtenapp gelanceerd voor Windows Phone en Android.

Het nieuwe product Chadder, dat gratis wordt verspreid, is ontwikkeld samen met de startup Etransfr en maakt gebruik van serverencryptie. Daardoor is het niet mogelijk om de berichten op de server te onderscheppen. Berichten worden met 256 bit AES versleuteld. Onderzoekers van het Rochester Institute of Technology hebben meegewerkt aan de app.

Vorig jaar onthulde McAfee een kleine router die afluisteren door inlichtingendienst NSA onmogelijk moet maken.

In 2012 werd McAfee gezocht voor moord in het Centraal-Amerikaanse land Belize, waar hij steeds vaker gesignaleerd werd met beruchte gangsters. McAfee was verslaafd aan methylendioxypyrovaleron, beter bekend als MDPV en zou zelf drugs via internet hebben verkocht. Hij ontvluchtte Belize en keerde terug naar zijn geboorteland. Warner Bros. werkt aan een film over McAfee.

Een iOS-versie van Chadder komt binnen enkele weken.

Deel dit bericht

1 Reacties

Paul Haarman

Dat bericht neem ik voor lief, maar die foto…. Ik ga er maar vanuit dat dit John is met zijn management team, maar wat men met die revolvers en dat badzout gaat doen is mij een raadsel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond