Deel dit artikel
-

Interesse bij “meerdere partijen” voor online broker Alex

Er zijn verschillende partijen die interesse hebben in een overname van online broker Alex, zo meldt directeur René Frijters. Donderdag werd bekend dat moederbedrijf Dexia Alex in de etalage zet. Al eerder werd duidelijk dat Dexia de online effectenhandel niet als core business ziet, toen werd nog aangestuurd op verzelfstandiging.

Donderdag meldde NRC Handelsblad dat Alex in de etalage is gezet. Het houdt volgens de krant verband met de problemen bij moederconcern Dexia, een fusie tussen Bank Labouchere en Kempen en Co. Deze fusie wordt als mislukt beschouwt en er vindt een heroriëntering plaats. Alex-directeur Frijters bevestigt dat zijn bedrijf te koop staat.

In het juli/augustus nummer van Emerce Magazine meldde Frijters al dat Dexia zijn online broker wilde verzelfstandigen. "We functioneren het beste als we zelfstandig kunnen beslissen over zaken als automatisering en huisvesting." Voor die verzelfstandiging was een periode van drie tot negen maanden gereserveerd. "Dexia Parijs moet nog wel beslissen of Alex buiten de core-business valt", tekende hij er toen al bij aan.

Frijters ontkent dat de verkoop ingegeven is door financiële motieven voor het moederbedrijf. "Het is een strategische beslissing, zoals Dexia al eerder in Europees verband gestopt is met het aanbieden van online effectenhandel."

Frijters meldt "dat er belangstelling is van meerdere partijen om Alex over te nemen". Vanuit welke richting deze interesse afkomstig is wil hij niet zeggen. Ook over een termijn waarop Dexia de verkoop van Alex afgehandeld wil hebben wil hij niets zeggen.

Alex ging in 1999 van start en heeft ongeveer vijftigduizend klanten.

Deel dit bericht

1 Reactie

sander

Wel weer actueel

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond