Deel dit artikel
-

Internet Explorer 11 verdriedubbelt marktaandeel

Mede door de beschikbaarheid van Internet Explorer 11 in Windows 8.1 is het marktaandeel van het bladerprogramma van Microsoft in december verdriedubbeld. Dat blijkt uit cijfers van Net Applications.

Het aantal internetgebruikers met Windows 8 of 8.1 lag in december voor het eerst boven de tien procent. Vooral Windows XP moet inleveren. Daarvan stopt Microsoft in april namelijk de technische ondersteuning. IE11 kan echter sinds kort ook op Windows 7 worden geïnstalleerd en dat heeft mogelijk het verschil gemaakt.

Het hele jaar al is Internet Explorer al bezig met een soort comeback. Het marktaandeel stond op 55 procent in januari, en bereikte zijn hoogste punt in november op 58,36 procent. Overigens ging dat nauwelijks ten koste van zijn grote rivaal Googles Chrome, die zijn positie min of meer wist te handhaven.

Wel leveren oudere versies van Internet Explorer in, al blijft IE8 nu nog ’s werelds populairste browser, in elk geval volgens cijfers van Net Applications.

Een ander meetbureau StatCounter noemt al enige tijd Chrome als populairste (desktop) browser met een marktaandeel van bijna 44 procent. IE staat met 23 procent op de tweede plaats en Firefox heeft bijna negentien procent. Firefox lanceert op 18 maart een Firefox-app voor Windows 8. StatCounter kijkt naar vijftien miljard impressies.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond