Deel dit artikel
-

Internet Explorer kan gewoon worden gebruikt, zonder Flash

Zelfs de Nederlandse politie waarschuwt: gebruik voorlopig geen Internet Explorer om te surfen op het internet. Een beveiligingslek dat in alle versies van Internet Explorer  zit kan voor problemen zorgen. Maar IE kan gewoon worden gebruikt. Zij het zonder Flash.

Na het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid kwam ook de Nederlandse politie met een uitzonderlijk advies: gebruik even geen Internet Explorer. Een kritiek beveiligingslek kan worden gebruikt om computers met malware te besmetten.

Microsoft werkt aan een beveiligingsupdate om het probleem definitief te verhelpen, maar of die vandaag al verschijnt is niet duidelijk. Het lek werd dit weekend ontdekt door beveiligingsbedrijf FireEye. Dat zegt dat hackers zich vooral richten op recente versies van het bladerprogramma, met de nummers 9, 10 en 11. Potentiële slachtoffers zijn defensie en financiële sectoren.

Internet Explorer loopt echter niet onmiddellijk gevaar. Gebruikers moeten eerst naar een speciale website worden geleid. Daarnaast moet Flash zijn geactiveerd. Flash is standaard onderdeel van IE, maar kan worden uitgezet.

Microsoft biedt nog een oplossing, het inschakelen van de uitgebreide beveiligde modus. Dat heeft een tijdelijk nadeel: Websites als YouTube werken dan niet meer goed. Bovendien hebben niet alle versies van IE die uitgebreide beveiliging.

De aanstaande beveiliging gaat niet meer werken voor Windows XP. Microsoft heeft de ondersteuning hiervoor stopgezet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond