Deel dit artikel
-

Internetgebruik Nederland groeit amper meer

Het internetgebruik in Nederland gemeten naar het aantal unieke bezoekers groeit nauwelijks nog, zo blijkt uit metingen van comScore. Met 3 procent groei bungelt Nederland helemaal onderaan de lijst, samen met Italië en Portugal.

Daarentegen zijn Rusland, Spanje, Ierland en Frankrijk met een inhaalslag bezig. Rusland groeide met 23 procent. Ook België kent nog altijd een groei van 11 procent. In zijn totaliteit zit er echter niet erg veel groei meer in het Europese internetgebruik. Zo’n vijf procent.

Het land met het hoogste online-publiek was Duitsland met 33,2 miljoen unieke bezoekers, op de voet gevolgd door het VK met 32,2 miljoen. Beide landen vertegenwoordigen 29 procent van het totale Europese online-publiek. Het op twee na grootste Europese online-land is Frankrijk, dat ook het op drie na snelst groeiende land is, met een stijging van 14 procent tot 27,3 miljoen unieke bezoekers in september.

Het internetgebruik was het hoogst in Nederland waar 82 procent van de bevolking in de leeftijdsgroep vanaf 15 jaar in september online was. Qua internetgebruik wordt Nederland gevolgd door Scandinavië waar internet is gebruikt door 73 procent van de totale Zweedse bevolking, 72 procent in Denemarken en Noorwegen en 66 procent van de Finse bevolking.

In Scandinavië behoorde het publiek online ook tot het actiefste in heel Europa. Internetgebruikers in Zweden hebben gemiddeld meer pagina’s bekeken dan in eender welk ander Europees land – 3.844 pagina’s per bezoeker. In Zweden bracht men in september ook op één na het meest tijd op internet door, 30,1 uur per bezoeker. Het Finse online-publiek bekeek het op één na meeste aantal pagina’s, gemiddeld 3.266 pagina’s per bezoeker.

In veel Europese landen is de groei in internetgebruik echter nog steeds robuust, zegt Bob Ivins van comScore. Dat komt door de relatief lage internetpenetratie in diverse grote Europese landen. In Rusland wordt internet door slechts 12 procent van de bevolking gebruikt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Simone

Oftewel Nederland is verzadigd. Dat is op zich prima, nu is het een kwestie van verder professionaliseren van de diensten. Zodat de consumtieduur toeneemt. Ik denk daarbij dat niet mobiel maar de huiskamer veroverd moet worden. Waar blijft toch die handige open settopbox die de huiskamers bestormt?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond