Deel dit artikel
-

Internetpopulatie groeit nog steeds

Het actieve internetgebruik is in Nederland de afgelopen zes maanden met 6,5 procent gestegen. Ruim 5,2 miljoen Nederlanders hebben in september vanuit huis actief het internet gebruikt. Dit blijkt uit cijfers van Nielsen//NetRatings.

Naast een absolute toename is ook het aantal mensen dat daadwerkelijk online is gestegen. In februari bedroeg dat 52,5 procent van alle personen met internettoegang. Zes maanden later is dit gestegen tot 59,0 procent. De grootste stijging (28,1 procent) deed zich voor in de leeftijdsgroep 18 tot 25 jaar.

Mannen blijken nog immer meer online te zijn dan vrouwen en per internetsessie ook meer pagina's te bekijken. De afgelopen zes maanden bekeken mannen gemiddeld 690 pagina's per maand, voor vrouwen waren dat er 446.

Met de gemeten toename van het internetgebruik lijken eerdere conclusies van Trendbox te zijn ontkracht. In maart constateerde Trendbox op basis van telefonisch onderzoek dat het internetgebruik niet meer groeide en was blijven steken op 55 procent van de Nederlandse boven de zestien jaar.

Deel dit bericht

1 Reacties

Fred Schipper

Met het publiceren van nieuwe cijfers "ontkracht" je natuurlijk niet de vaststelling van eerdere metingen.Wat "toen" waar was, hoeft nu niet per se meer te gelden. Daar weten veel internetondernemers alles van af.Overigens lagen de internet gebruikscijfers van Nielsen/Netratings (gemeten in dezelfde periode als waarin NFO Trendbox dat deed) zelfs nog onder de 55% die wij meldden. En dat was toen al een tijdje stabiel.Tenslotte meten wij nu ook weer een (bescheiden) groei. En natuurlijk is er samenhang tussen gebruikersgroei en gebruiksintensiteit. Nieuwkomers op het net blijken altijd wat meer te surfen dan ervaren rotten.Maar goed, hoewel ik het gebruik van het woordje "ontkrachten" niet geheel kan waarderen, ben ik toch blij weer groei te mogen begroeten. Als rechtgeaarde internetidioot kan die groei me niet hoog genoeg uitvallen. Fred Schipperdirecteur Trendbox / NFO Interactive

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond